Lekkere muziek: het beste uit 10 jaar Troye Sivan

Leestijd: 2 min

Amper achttien jaar was Troye Sivan toen hij zijn eerste muziekcontract tekende. Een jaar later kwam zijn debuutsingle ‘Happy Litte Pill’ uit en inmiddels zijn we tien jaar en een hele hoop video’s verder. Hier zie je de tien allerleukste, van ‘Pill’ en ‘Bloom’ tot ‘Rush’ en ‘One of Your Girls’.

‘happy little pill’

Troye Sivan breekt door nadat hij steeds meer volgers kreeg op YouTube en meedeed aan enkele talentenjachten op de Australische tv. Achttien jaar was hij toen hij een contract tekende bij EMI, en een jaar later verscheen deze debuutsingle, ‘Happy Little Pill’ een electroballad met in de video een piepjonge, bleue Troye.

‘wild ‘

In 2015 verschijnt Blue Neighbourhood, het eerste officiële studioalbum van Troye Sivan. ‘Wild’ wordt in twee versies uitgebracht: eentje solo en een met Alessia Cara. Al vanaf het begin van zijn carrière is Troye open over zijn homoseksualiteit en in de video knuffelt hij heel wat af met een blonde jongeman.

‘there for you’

De Nederlandse DJ Martin Garrix heeft al heel wat samenwerkingen op z’n naam staan. In 2017 strikt hij Troye Sivan voor ‘There for You’, wat voor de verandering eens geen keiharde danceknhaller is maar een ballad-met-een-beat.

‘my my my’

In 2018 verschijnt Troyes tweede soloalbum, Bloom genaamd. Bij een nieuw album hoort een nieuwe look en we zien Troye hier voor het eerst met geblondeerd haar en een neuspiercing. De video is duister en sexy, met allerlei mannen die half ontkleed in een kale industriële hal rondhangen.

‘bloom’

Bij het verschijnen van de single ‘Bloom’ in 2018 vroegen mensen zich af of de tekst ging over het verliezen van je maagdelijkheid als bottom. “Nee hoor”, zei Troye. “Dit lied gaat honderd procent over bloemen. Maar ik wil het lied iedere keer zingen tijdens Pride.” Intussen is te zien hoe Troye zichzelf steeds kinkier begint te kleden, met een leren pet, dito jack en uitgelopen oogmake-up.

‘1999’

Door de jaren heen heeft Troye heel wat duetten op zijn naam staan. Met Ariana Grande, Pnau, Lauv en hierboven zag je al Alessia Cara voorbijkomen. Met Charli XCX zingt hij in 2018 ‘1999-, met een video vol verwijzingen naar beeldfragmenten uit die tijd. Van Titanic tot TLC en van de Spice Girls tot Apples Steve Jobs en de Backstreet Boys: dit is een heerlijke trip down memory lane.

‘easy’

Naast studioalbums brengt Troye regelmatig EP’s uit. In 2020 verschijnt In a Dream, met daarop de single ‘Easy’. Er is ook een versie met Mark Ronson en Kacey Musgraves, maar het solo-origineel heeft een mooiere video waarin de zanger als een soort David Bowie on acid verschijnt.

‘angel baby’

De suggestie van een orgie, zoenen met hitsige mannen op een motor, decadent voedsel in elkaars mond stoppen en overal handen, tongen en treasure trails: het is een en als seks wat de video van ‘Angel Baby’ uitstraalt.

‘rush’

Een van de grootste Pride-anthems uit de carrière van Troye is ‘Rush’ de leadsingle van zijn derde studioalbum, Something to Give Each Other, dat verschijnt in 2023. De titel verwijst naar Troyes favoriete merk poppers en de video begint met een close-up van een bilpartij. Het is dus wederom duidelijk waar de zanger heen wil.

‘one of your girls’

De tot nu toe laatste single van Troye is ‘One of Your Girls’, met een video waarin de zanger is te zien in full drag. Acteur Ross Lynch speelt zijn love interest die een lapdance krijgt van Troye. De video werd geprezen om z’n professsionaliteit en Dara Allen, de stylist die bij de video betrokken was, vertelde dat Troyes drag persona een hommage is aan Britney Spears

vorige keer:

Powered by Labrador CMS