Kylie Minogue

Kylie Minogue wint Grammy Award voor ‘Padam Padam’

Leestijd: 1 min

2023 was een mooi jaar voor Kylie Minogue. Haar hit ‘Padam Padam’ groeide uit tot hét Pride Anthem van het jaar (en de komende jaren) en haar moeite wordt nu beloond: ze won dit weekend een Grammy Award in de categorie ‘Best Pop Dance Recording’.

 Taylor Swift brak afgelopen weekend een record nadat ze voor de vierde keer een Grammy Award won in de categorie ‘Album of the Year’, voor Midnights. Hiermee is ze de enige artiest die dit tot nu toe heeft bereikt. Eerder won ze in deze categorie met Fearless in 2010, met 1989 in 2016 en met Folklore in 2021.

Met haar vierde ‘Album of the Year’-Grammy laat ze Frank Sinatra, Paul Simon en Stevie Wonder achter zich, die ieder drie Grammy Awards wonnen in deze categorie.

terechte winnaar

Maar er was ook heuglijk nieuws voor Kylie Minogue. Zijn was voor een Grammy genomineerd in de categorie ‘Best Pop Dance Recording’, naast Troye Sivan (‘Rush’), twee keer David Guetta (een keer samen met Bebe Rexha voor ‘One in a Million’ en een keer met Anne-Marie en Coi Leray voor ‘Baby Don’t Hurt Me’) en Calvin Harris (met Ellie Goulding voor ‘Miracle’).

 

Hoewel met name de Guetta-liedjes en die van Calvin Harris enorme hits werden, ging Kylie er met de Grammy vandoor. En terecht, want ‘Padam Padam’ hoor(de) je echt overal.

Bekijk hier de lijst met alle Grammy Awards-winnaars.

Powered by Labrador CMS