Fellow Travelers

Jonathan Bailey wil Grieks leger van 300 gay lovers tot leven wekken

Zijn tegenspeler uit Fellow Travelers, Matt Bomer, wil ook graag meedoen

Leestijd: 1 min

Jonathan Bailey ken je wellicht van de broeierige Netflix-serie Bridgerton of anders van Fellow Travelers, waarin hij de geheime liefdesgezel speelt van Matt Bomer. De acteur heeft nu zijn zinnen gezet op een film over de Heilige Schare van Thebe, een eeuwenoud Grieks militair elitekorps van 300 mannen die ook elkaars geliefden waren.

De Heilige Schare van Thebe was een leger dat volgens de overlevering bestond uit 300 mannen die ook elkaars geliefden waren. Het elitekorps bestond dus uit 150 mannenkoppels die een belangrijk onderdeel vormden van de Griekse infanterie, zo’n 300 jaar voor Christus.

geobsedeerd

Jonathan Bailey, zelf gay, lijkt het na Fellow Travelers en Bridgerton leuk om in de nabije toekomst een film te maken over deze Heilige Schare. “Ik ben geobsedeerd door dit leger, dat werkte in paren en wierpen met z’n allen een Spartaans leger omver. Ik wil er een komedie van maken en alle queer acteurs bij elkaar verzamelen om erin mee te spelen.

Voor Fellow Travelers werkte Bailey samen met Matt Bomer, die zijn geliefde speelde in deze serie, waarvan de laatste aflevering op 17 december is verschenen. Toen Bailey zijn idee voorlegde aan Bomer, zei die meteen dat hij ook graag mee zou doen. Bomer stelde voor om zijn goede vriend Lee Pace ook te vragen en ook hij ziet het wel zitten.

wie pakt dit op?

Wellicht pakt een filmstudio het idee op, of een streamingplatform. Want wie wil dat nou niet zien, een komische film met 300 gay militairen die ook nog eens allemaal in love zijn?

Powered by Labrador CMS