Interview

Glenn: “Ik vind het bijzonder dat je mensen via social media kunt inspireren”

Contentcreators over TikTok

Leestijd: 2 min

Entertainmentplatform TikTok is allang niet meer alleen voor tieners en suffe dansjes. Deze drie queer contentcreators vertellen wat TikTok ze brengt en wat ze drijft om zichzelf te laten zien. Glenn (35) heeft meer dan 298.000 volgers.

“Ik was vroeger actief op YouTube. Voor die video’s ging ik naar festivals, premières, noem maar op. Toen kwam covid en kon ik nergens meer naartoe. Ik besloot TikTok te proberen, en plaatste een video van een neptatoeage die was gezet bij een première: die tatoeage was alleen te zien met een speciaal apparaatje. Binnen twee dagen stond de teller op 8 miljoen views. 

Met mijn video’s vind ik het leuk om mensen te verbazen: niets in het leven is onmogelijk. Ik spreek me op TikTok niet openlijk uit over mijn geaardheid. Voor mij heeft het geen toegevoegde waarde om te vertellen dat ik homo ben, maar ik steek het ook niet onder stoelen of banken. 

Vroeger ben ik veel gepest, ik werd niet gezien en voelde me niet gehoord. Daarom laat ik mijn volgers graag zien dat iedereen er mag zijn. Dat vind ik het bijzondere van social media, dat je mensen kunt inspireren. 

TikTok is voor mij echt een uitlaatklep. Natuurlijk heb ik weleens negatieve reacties gehad. Mensen durven op social media meer van zichzelf te laten zien, de keerzijde daarvan is dat ze ook sneller iets negatiefs durven te zeggen. Ik probeer er niet te veel op te letten. De overgrote meerderheid van de reacties zijn positief. Ik word ook weleens in het wild aangesproken. Het raakt me echt om te zien dat ik met mijn video’s een glimlach op iemands gezicht kan toveren. 

Glenn glenn_eilbracht TikTok
Glenn glenn_eilbracht TikTok

Zelf raak ik erg geïnspireerd door Loreen, die dit jaar het Songfestival won. Dankzij TikTok heb ik haar ontmoet: ik mocht met TikTok de hele Songfestivalweek naar Liverpool om de shows bij te wonen, we kregen zelfs een rondleiding backstage! Dat was echt een droom die uitkwam. 

Ik hoop de komende jaren mijn content op TikTok nog verder uit te kunnen bouwen. In maart is een van m’n video’s bijna 40 miljoen keer bekeken door mensen over de hele wereld, dat kon ik echt even gebruiken. Het geeft me bevestiging dat ik goed bezig ben en door moet gaan met mensen inspireren.”

Beeld: Isabell Janssen

Powered by Labrador CMS