Jong, queer en ambitieus

“Achteraf gezien had ik mijn coming-out op TikTok veel eerder kunnen doen”

#JouwSuperkracht

Leestijd: 2 min

Samen met drie creators lanceerde entertainment platform TikTok de campagne #JouwSuperkracht, om de community uit te nodigen écht zichzelf te zijn. Winq sprak met de drie creators uit de campagne. Quinten (19) heeft meer dan 764.000 volgers.

“Toen ik 12 was heette TikTok nog Musical.ly en was het vooral een platform waar meisjes content maakten met elkaar. Als jongen was je echt een buitenbeentje, dus ik zag mijn kans schoon. Ik begon met playbackfilmpjes. Dat deed niet zoveel, maar toen ik comedyfilmpjes ging maken, sloeg het wel aan. Sommige filmpjes gingen viral, daardoor kreeg ik er steeds meer volgers bij en ben ik er serieuzer aan gaan werken. Nu ben ik zes jaar en meer dan 760.000 volgers verder – echt bizar. Ik houd goed in de gaten wat wel en niet werkt, en blijf nieuwe dingen proberen. Als een post waar ik veel liefde in heb gestoken minder viral gaat, vind ik dat wel jammer. Anderhalf jaar geleden had ik mijn coming-out, ik heb lang getwijfeld of ik open moest zijn over mijn biseksualiteit. Mijn familie en vrienden wisten het al, ik had ook wel het idee dat er op TikTok positief gereageerd zou worden, toch vond ik het erg spannend. Gelukkig is het goed ontvangen. Dat had ik eigenlijk ook wel verwacht, maar het is toch een grote stap om je geheim de wereld in te slingeren.

@quintenverschure Wees trots op wie je bent, wat je wilt en wat je voelt 🦸🌈 #JouwSuperkracht @tiktok_nl ♬ Just a Little Love (International Version) - Hanna Batka

Achteraf gezien had ik het veel eerder kunnen doen. Waar was ik nu eigenlijk zo bang voor? Dat ik in de positie ben dat ik mijn volgers echt iets mee kan geven, vind ik erg gaaf. Ik krijg dagelijks veel positieve reacties. Natuurlijk zit er ook weleens iets minder leuks bij, maar daar trek ik me niet zoveel van aan. Soms heb ik m’n dag niet, dan besluit ik meestal om even geen video te maken, want die zou dan toch niet zo leuk worden. Ik deel niet álles op social media: ik hockey en speel piano, maar post daar bijna nooit iets over. M’n broertjes en ouders denken heel erg mee met m’n content, tijdens de lockdown ben ik veel filmpjes met m’n moeder gaan maken en die werden erg goed ontvangen. In de toekomst lijkt het me leuk om meer te gaan presenteren, misschien een eigen talkshow. Ik zie mezelf hoe dan ook content blijven maken, het is echt m’n passie.”

Beeld: Tengbeh Kamara

Powered by Labrador CMS