Jong, queer en ambitieus

“Ik wil m’n platform gebruiken om anderen te inspireren”

#JouwSuperkracht

Leestijd: 2 min

Samen met drie creators lanceerde entertainment platform TikTok de campagne #JouwSuperkracht, om de community uit te nodigen écht zichzelf te zijn. Winq sprak met de drie creators uit de campagne. Arunya (20) heeft meer dan 143.000 volgers.

“Ik bekeek al heel lang content op TikTok, maar bedacht vorig jaar dat het wel leuk zou zijn om zelf ook dingen te maken. Ik was wel al actief online, maar dat waren vooral foto’s. Video is toch een heel ander medium, daarin moet je écht jezelf blootgeven. Op TikTok ben ik opener over mijn seksuele voorkeur dan op Instagram. Mijn vriendin (@ingridelidaw, 1,8 miljoen volgers) en ik zijn nu zes maanden samen. Zij woont in Noorwegen en was laatst mee op vakantie met mijn familie. Mijn vader komt oorspronkelijk uit Sri Lanka en niet al mijn familie daar weet dat ik lesbisch ben. Mijn vader vindt het fijner als zij het niet zien. Zij vinden bikinifoto’s al heftig, laat staan dat ze zouden zien dat ik een vriendin heb. In Sri Lanka is homoseksualiteit illegaal, als je openlijk gay bent, kun je in de gevangenis belanden. Ik ben zo’n vijf jaar uit de kast en in het begin heb ik mijn vader echt de tijd gegeven om eraan te wennen. Maar ik wil er niet altijd geheimzinnig over blijven doen. Ik wil juist m’n platform gebruiken om anderen te inspireren.

Van mijn volgers uit Zuid-Azië krijg ik soms berichten dat ze het gaaf vinden om te zien hoe open ik erover ben, en dat ze het waarderen om hun eigen cultuur vertegenwoordigd te zien in de queer community. Dat raakt me enorm. Natuurlijk krijg ik ook negatieve reacties, soms zitten er heftige tussen. Aanvankelijk wist ik niet goed hoe ik daarmee om moest gaan, maar nu realiseer ik me dat dat vooral mensen zijn die even hun agressie kwijt willen. Het is niet iets waar ik écht bang voor hoef te zijn. Ik bekijk het van dag tot dag: mocht in de toekomst blijken dat ik het maken van content niet meer leuk vind, of er niet van rond kan komen, dan wil ik psychologie gaan studeren. Maar vooralsnog vind ik het leuk om te doen, ik ben trots dat ik mijn volgers kan inspireren.”

Beeld: Tengbeh Kamara

Powered by Labrador CMS