Winq Reiskompas

Gay travel tips voor Benidorm

De hotspots van Winq

Leestijd: < 1 min

Benidorm heeft zóveel wolkenkrabbers, dat ze er een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst voor hebben aangevraagd. En volgens de World Health Organisation heeft het voormalig vissersdorp een van de gezondste klimaten van Europa. Wie heeft het dan nog over rollators?

Hoe is de leefsituatie van LHBT’s in Benidorm?

In 2018 presenteerde de European Travel Commission een Handbook on the LGBTQ Travel Segment. In het handboek staan voornamelijk resultaten van enquête die de commissie uitvoerde om de Europese reisbehoeftes van de wereldwijde regenboogfamilie in kaart te brengen. Nederland staat niet in de top drie en Spanje blijkt de populairste bestemming te zijn. Tuurlijk zijn Barcelona, Madrid en Valencia steden met een ongelooflijke aantrekkingskracht, maar ook Benidorm wil daarbij horen. Sinds 2011 organiseert die stad een Pride. Wat begon met een kleine optocht voor zo’n drieduizend toeschouwers, is nu uitgegroeid tot een festival van een week waar naar verluidt tienduizend mensen op afkomen. De organisatie overweegt zelfs te pitchen voor EuroPride. Tsja, waarom ook niet?

Waar en wat kun je het best eten?

Je bent in Spanje, natuurlijk moet je tapas eten. Dat kan bij Restaurante Le Sol, een modern restaurant met traditionele gerechten. Voor de echte Spaanse beleving moet je naar La Tapería de Aurrera, daar bestel je tapas gewoon aan de bar. Wijn proeven kun je in de wijngaarden bij Bodegas Enrique Mendoza. Voor twintig euro krijg je een rondleiding op de wijngaarden en mag je verschillende soorten proberen.

Luxehotel Villaitana
Luxehotel Villaitana

Waar kun je het best slapen?

Hotel RH Royal is een adult only hotel in de buurt van verschillende gaybars in Benidorm. Het hotel bevindt zich op slechts 400 meter van het strand en heeft een groot zwembad. Ideaal dus om lekker te relaxen. Een andere tip is luxehotel Villaitana. Het complex is ontworpen als een traditioneel mediterraan dorp en heeft schitterend uitzicht over de Gran Bahía-baai. Daarnaast is er ook een luxe spa.

Hoe verplaats je je het makkelijkst door de stad?

Benidorm heeft zoals iedere Spaanse stad een prima openbaar vervoer-netwerk, leuker is het om op de fiets de stad te verkennen en jouw favoriete strand te vinden. In Antwerpen heb je Vélo, in Benidorm Bicidorm. Je leent een fiets voor maximaal 30 minuten en zet ‘m dan weer terug in een rek. Zo kun je de hele stad door op verschillende fietsen. Ideaal.

Benidorm strand en stad
Benidorm.

Waar vind je de mannen?

In Nederland en Engeland is het Spaanse kustdorp alom bekend en heeft het misschien wel een beetje een bedenkelijk imago, maar in veel andere landen hebben ze nog nooit van het stadje gehoord. Dus je vindt er gewoon nog echte Spaanse guapa’s.

Waar kun je uit?

Gay’s hangen natuurlijk rond in de oude binnenstad van Benidorm. De stad telt meer dan twintig gay bars en tijdens Pride (in 2019 van 2 tot 8 september) zijn dat er misschien wel honderd als je het regenboogvlagvertoon mag geloven.

Pride in Benidorm
Pride in Benidorm

Verborgen Parel

Benidorm heeft de meeste wolkenkrabbers per inwoner ter wereld. Daarbij gesteld: de stad telt officieel minder dan honderdduizend inwoners - alle andere bewoners zijn import en schrijven zich, vaak om belastingredenen, niet in als inwoner. Benidormers noemen hun verzameling torenflats graag ‘het Miami van Europa’ of ‘Beni York’. Niet zo gek dat er een verticale hardloopwedstrijd op de trappen van het hoogste hotel van de stad is, dus. Traplopers uit de hele wereld komen hierop af.

Powered by Labrador CMS