Dolly Bellefleur

Dolly Bellefleur hertaalt ‘Europapa’: kijk en luister naar ‘Papa houdt van hakken’

Papa voelt zich twenty, gaat lekker uit z’n panty

Het is inmiddels een mooie traditie geworden: Dolly Bellefleur heeft voor het elfde jaar op rij een hertaling gemaakt van de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Dit jaar is Joost Kleins ‘Europapa’ aan de beurt en heet nu: ‘Papa houdt van hakken’. Bekijk hier de video en luister naar het lied!

It’s all in the details, weet je als Dolly Bellefleur weer een hertaling van het Nederlandse Songfestival-lied deelt. Kijk maar eens goed naar het logo in de onderstaande video van ‘Pappa houdt van hakken’: met een knipoog naar de achtergrond van Joost Klein is het Eurovision-logo veranderd in Eurofrisian!

uit liefde voor de taal 

Het is alweer de elfde keer dat La Bellefleur een eigen versie maakt van de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Dolly vertelt: “Het idee is in eerste instantie ontstaan uit mijn liefde voor de Nederlandse taal. De laatste jaren waren de inzendingen van Nederland voor het Eurovisie Songfestival immers bijna altijd Engelstalig. Met uitzondering van 2022 en dit jaar. Ook in dit geval heb ik van deze twee Nederlandstalige inzendingen een geheel eigen bewerking gemaakt. De songs een eigen draai gegeven.”

 

Hier alvast het refrein:

Papa houdt van hakken
Blauwe mantelpakken
Euro-pa-pa, Euro-pa-pa
Papa voelt zich twenty
Gaat lekker uit z’n panty
Euro-pa-pa, Euro-pa-pa

Hier de video, let ook op de prachtige hairdo van Dolly. Zou ze eigenlijk nog snel even moeten uitlenen aan Joost Klein.

Powered by Labrador CMS