Dolly Bellefleur hertaalt Dion en Mia’s Songfestivallied

Bekijk hier de video van ‘Mijn kleine huilpop’

Leestijd: < 1 min

Zoals ieder jaar hertaalt Dolly Bellefleur het lied waarmee Nederland het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigt. Tot vorige week vreesde ze dat het niet zou lukken: het kwartje wilde niet vallen. Toen volgde alsnog een Eureka-moment en maakte ze van ‘Burning Daylight’ een aanklacht tegen de klaagcultuur. Luister hier naar ‘Mijn kleine huilpop’ of kijk naar de video.

Voor het tiende jaar op rij hertaalde Dolly Bellefleur Neerlands Hoop voor het Eurovisie Songfestival. Ze vertelt: “Het idee om de engelstalige inzendingen van ons kikkerlandje te hertalen is ontstaan uit mijn grote liefde voor onze moerstaal. Ik vind het een verarming dat veel landen tegenwoordig op het songfestival kiezen voor het Engels in plaats van hun eigen taal.”

'Mijn kleine huilpop' is de titel van de hertaling die Dolly Bellefleur maakte van 'Burning Daylight'. Het lied waarmee Mia Nicolai & Dion Cooper aanstaande dinsdag in Liverpool de finale hopen te bereiken van het Eurovisie Songfestival.

Eureka-moment

Op Instagram schrijft La Bellefleur: “Tot een week geleden vreesde ik dat het mij niet zou lukken om voor het tiende jaar op rij met een hertaling te komen. Op een of andere manier wilde het kwartje niet vallen. Maar toen kreeg ik toch nog een Eurovisie Eureka-moment! Als er één ding is waar wij Nederlanders goed in zijn, is het #klagen. Ik vraag mij regelmatig af: is al dat gehuil en gejammer niet zwaar overdreven? En heb daarom een 'aanklacht' tegen onze klaagcultuur geschreven. De openingszin 'I don't find any joy anymore' hertaalde ik tot 'Is heel je leven werkelijk zo zwaar?'.

Cartoon

Wil je de song beluisteren die Dolly bij muzikale maestro Mattie Poels heeft ingezongen? Dat kan hieronder via Soundcloud. Twee regels uit het refrein inspireerden Pieter Hogenbirk tot het maken van de bijbehorende cartoon, direct onder het lied. En daar weer onder vind je de video, die Dolly maakte bij het lied.

Powered by Labrador CMS