Reizen

Deze vijf B&B's worden gerund door gay koppels

Gay B&B's

Leestijd: < 1 min

We reizen de wereld over en gaan op bezoek bij vijf B&B’s die worden gerund door gay koppels. Wel zo gezellig. Van romantische retreats tot stijlvolle rijksmonumenten.

The Blossom House
Amsterdam, Nederland

De Amsterdamse interieurontwerper Mark Timo richtte in 2018 Bed & Breakfast The Blossom House op met zijn vriend Paul. Het pand is een rijksmonument uit de zeventiende eeuw waarin Mark met zijn liefde voor interieurdesign helemaal los is gegaan. Dat vertaalt zich in stijlvol ingerichte kamers. “We kochten een vervallen pand in de Jordaan en hebben dat in een aantal maanden verbouwd met als doel hier zelf te wonen en gasten te ontvangen.” Hoewel ze er geen ontbijt serveren, krijgt de accommodatie toch een voortreffelijke 9,9 op Booking.com. “Bijna alleen maar tienen na drie jaar, heel erg tof”.

The Blossom House
The Blossom House.

Villa Vista Calpe
Calpe, Spanje

In Ik Vertrek zag heel Nederland twee jaar geleden hoe Aadje en Richard van hun woning in Alicante een waar paradijs maakten. Bed & Breakfast Villa Vista Calpe is sindsdien dé publiekstrekker van de Costa Blanca. Het bestaat uit twee appartementen, een studio en twee luxe bungalows in een plaats verderop. Aadje zorgt voor de gasten, terwijl Richard het onderhoud op zich neemt. En wat deze accommodatie zo uniek maakt? “De combinatie van de mooie ligging met uitzicht over de baai van Calpa, we koken de sterren van de hemel en hebben poezen en honden die graag bij de gasten op bezoek komen.”

Villa Vista Calpe
Villa Vista Calpe.

Quinta da Lua Nova
Travancinha, Portugal

In het ruige binnenland van Portugal vind je Bed & Breakfast Quinta Da Lua Nova van Milko en Mario. Zij startten er ruim twee jaar geleden een yoga retreat in het dorp Travancinha. In een robuust traditioneel woonhuis met negen slaapkamers, grote keuken en lichte serre kom je tot rust en geniet je van het grote zwembad in de tuin. Uniek? Absoluut. Alleen al voor het uitzicht wil je vandaag nog het vliegtuig pakken.

Quinta da Lua Nova
Quinta da Lua Nova.

De Heeren van Tuil
Tuil, Nederland

Willem en Joost runnen de Heeren van Tuil. Een Bed & Breakfast in een rijksmonument uit 1720 in de Betuwe. “Uniek door de hoge mate van gastvrijheid”, vertelt Willem. “In combinatie met het 300 jaar oude monument met een grote verzameling moderne kunst en antiek.” Je kunt in de boomgaard tot rust komen in drie kamers in het woonhuis, maar ook langer verblijven in de boerderij op het erf.

De Heeren van Tuil
De Heeren van Tuil.

Hillcrest Bed & Breakfast
Upper Crystal Creek, Australië

Je moet er een stuk voor reizen en op het moment van schrijven is het land helaas nog steeds gesloten voor toeristen, maar de Bed & Breakfast van Paul en Craigh in Australië, te boeken via TravelEssence, mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Je vindt dit retreat in Upper Crystal Creek, een groene stad in het noordoosten van de staat New South Wales. Paul kwam twintig jaar geleden vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Australië om te werken in restaurants en ontmoette daar Craigh Holland, die ook in de gastronomie werkzaam was. Samen runnen ze deze romantische Bed & Breakfast. En het unieke? “Bij ons draait het allemaal om de prachtige locatie, rust en stilte.”

Hillcrest Bed & Breakfast
Hillcrest Bed & Breakfast.
Powered by Labrador CMS