Kerst

Deze Duitse gay kerstmarkten wil je niet missen

Glittergluhwein, (vegan) braadworsten en drags

Leestijd: < 1 min

Glittergluhwein, de nodige (vegan) braadworsten en drags. Wij verzamelden de leukste gay kerstmarkten in Duitsland die je op dit moment kunt bezoeken. 

Berlijn

Je moet er een paar uurtjes voor in de trein zitten, maar ook dit jaar kun je weer naar Christmas Avenue in Berlijn. Die markt vind je sinds 2012 in het centrum van de homowijk Nollendorfplatz. Er zijn dagelijks optredens van drags en leuke artiesten én natuurlijk vind je er de nodige Duitse snacks.

Frankfurt

Sinds een paar jaar is er ook in Frankfurt een gay kerstmarkt: de Rosa Weihnacht. Op de Friedrich-Stolze-Platz vind je allemaal kramen waar je warme cocktails, Lebkuchen (traditionele peperkoek) en gelijkgestemden vindt. De meeste eigenaren van de kramen zijn zelf ook gay.

Keulen

Heavenue is sinds vorig jaar dé gay kerstmarkt van Keulen. Op slechts twee en een half uur rijden van Utrecht sta je op de Schaafenstraße. De stalletjes zijn gedecoreerd in pop-art-stijl en je kunt er natuurlijk gewoon je glas glühwein en bratwurst krijgen: maar dan een wurst van 20 cm, een glitterburger en met een stel homo’s om je heen om het extra gezellig te maken. Daarnaast is er een podium waar verschillende acts worden gehouden.

Powered by Labrador CMS