Bescherm je reisavonturen!

Waarom is een reisverzekering belangrijk?

Leestijd: 2 min

Prachtige stranden, adembenemende uitzichten, heerlijk eten en vakantieliefdes: reizen kan heerlijk zijn. Maar het brengt ook risico's met zich mee, daarom is een goede reisverzekering aan te raden. 

Waarom is een reisverzekering zo belangrijk?

Nu corona geen roet meer in het eten gooit, pakken we weer massaal de koffers en trekken we de wijde wereld in. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld die op ons liggen te wachten. Als jij ook een reis in het verschiet hebt, is het belangrijk om nog even te checken of je alles goed geregeld hebt. We bedoelen hier niet alleen dat je je vervoer van A naar B goed regelt en dat je een fijn onderkomen regelt, we hebben het hier ook over hoe je eventuele problemen tijdens je reis gaat oplossen. Er kan namelijk van alles gebeuren en als je daar niet over nagedacht hebt, kan dat heel vervelende gevolgen hebben. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede reisverzekering afsluit. Een reisverzekering is ideaal omdat deze verzekering precies de hulp biedt die jij nodig hebt wanneer je in de problemen bent gekomen.

Wat is het nut van een reisverzekering?

Misschien vraag je je af: wat kan er nou eigenlijk fout gaan tijdens een vakantie? Het antwoord luidt: heel erg veel. We willen je uiteraard geen schrik aanjagen, maar als je reist bent je kwetsbaar en dus is het belangrijk om je goed te verzekeren. Je kunt namelijk vertraging oplopen omdat je vlucht vertraagd is, je kunt ziek omdat je niet gewend bent aan het lokale eten, maar er kan ook thuis iets gebeuren waardoor je halsoverkop terug moet vliegen. Dit alles kan tot forse kostenposten leiden en die worden gedekt wanneer je een goede reisverzekering hebt. Er zijn twee soorten verzekeringen die je kunt afsluiten. Wij zullen ze beide toelichten.

Doorlopend of kortlopend?

De doorlopende reisverzekering

De eerste optie is de doorlopende reisverzekering. Deze verzekering is geschikt voor mensen die regelmatig op vakantie gaan. Zoals de naam al aangeeft, loopt deze verzekering het hele jaar door zodat je niet per reis weer een nieuwe verzekering hoeft af te sluiten. Je kunt gaan wanneer je wilt, je bent altijd goed verzekerd. Mocht je in het buitenland ziek worden en naar het ziekenhuis moeten, dan dekt je verzekering de extra kosten die je moet maken. De kans is namelijk groot dat je zorgverzekeraar slechts een deel van de kosten vergoed. Omdat medische kosten snel kunnen oplopen, is het van groot belang dat je een reisverzekering afsluit. Mocht je naar Nederland moeten worden overgebracht, dan zorgt jouw verzekeraar voor een ambulancevliegtuig.

De kortlopende reisverzekering

Wanneer je maar een keer per jaar op vakantie gaat, kun je kiezen voor de kortlopende verzekering. Deze verzekering sluit je af voor de periode van je vakantie. Bij het afsluiten van deze verzekering geef je de begin- en einddatum van je vakantie door. De kortlopende reisverzekering dekt dezelfde problemen als de doorlopende reisverzekering. Kijk even op de site van jouw huidige verzekeraar om te kijken of je ook nog aanvullende opties wilt toevoegen. Een annuleringsverzekering kan interessant zijn en misschien wil je je bagage en je geld ook laten meeverzekeren? Regel het online en je kunt meteen goed verzekerd op reis gaan.

Powered by Labrador CMS