Absolutely Fabulous

Absolutely Fabulous: Joanna Lumley, Jennifer Saunders, Julie Sawalha en Jane Horrocks weer samen voor nieuwe tv-special

Sweetie! Darling!

Leestijd: 1 min

Van 1992 tot en met 2016 waren Patsy Stone, Edina Monsoon, haar dochter Saffron en assistent Bubble te zien in de Britse comedyserie en -film Absolutely Fabulous. Nog een keer komen de actrices die ze speelden weer samen voor een tv-special om terug te blikken op alles wat die serie zo geweldig maakte.

Joanna Lumley, Jennifer Saunders, Julie Sawalha en Jane Horrocks speelden de belangrijkste rollen in Absolutely Fabulous. Patsy Stone was Edina Monsoons beste vriendin met wie ze in allerlei penibele dan wel hysterische situaties belandde. Saffron was Eddies brave dochter die haar moeder keer op keer probeerde te behoeden voor de grillen van Patsy én die van Eddie zelf. Intussen bestierde ze ook nog een soort pr-bureau, waar assistent Bubble de boel keer op keer in het honderd liet lopen.

 

Ab Fab ging van start in 1992 en bestond uit vijf seizoenen waarvan het laatste werd uitgezonden in 2012. In totaal zijn er 39 afleveringen gemaakt. In 2016 volgde er nog een film, Absolutely Fabulous: The Movie. Voor het eerst sinds toen komen de vier actrices nu weer bij elkaar voor een tv-special met de naam Absolutely Fabulous: Inside Out, die later dit jaar wordt uitgezonder door de aan de BBC gelieerde zender Gold.

reis door het geheugen 

Saunders, die ook de bedenker en schrijver is van de iconische show, zei in een verklaring: “Ik vond het geweldig om Ab Fab te maken, maar ik kan me er niet veel van herinneren, dus een groot deel van deze terugblik is een openbaring voor mij.”

Lumley voegde hieraan toe: “Het was een fantastische reis door het geheugen voor ons als actrices die tegenwoordig nog maar een flauwe greep op de werkelijkheid hebben. Echt spannend, en ik hoop voor anderen enorm vermakelijk. Ik heb van elke seconde genoten.”

Ben Wicks, creative director bij Gold zei: “We zijn dolblij om een show te maken met Jennifer en Joanna waarin alles voorbijkomt wat geweldig was aan Ab Fab. Het was de uitbundigste en grappigste serie die de tijdgeest als geen ander wist te raken en belachelijik te maken. In liep Ab Fab vooruit op de toekomst: nu zijn veel ouders in het hele land het slechte voorbeeld voor hun nuchtere en politiek correcte Gen Z- kinderen.”

Of de tv-special in Nederland wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Powered by Labrador CMS