Very Vintage: Absolutely Fabulous – Hospital

Kijk een van de beste Ab Fab-afleveringen terug

Leestijd: < 1 min

Weet je nog, die keer dat Edina Monsoon naar het ziekenhuis moest omdat ze per ongeluk met haar teen in een glazen potje vast was komen te zitten? En dat Patsy met haar meeging om haar complete hoofd te laten liften? Vandaag blikken we terug op een van de leukste afleveringen van Absolutely Fabulous, Hospital genaamd.

Voor deze afleveringen gaan we terug naar 27 januari 1994, naar de première van het tweede seizoen van Absolutely Fabulous om precies te zijn. Na de zes afleveringen van seizoen één waren Jennifer Saunders en Joanna Lumley lekker op stoom gekomen en gingen ze er met Hospital meteen vol in.

Seksschandaal

De aflevering begint met zo’n lekkere ergernis van Edina over haar dochter Saffron – die niets anders deed dan een keer met haar tong klikken – wanneer Patsy de keukentrap afstormt: ze wordt belaagd door paparazzi die haar achtervolgen vanwege een seksschandaal dat breed wordt uitgemeten in de tabloids.

Na enig gekrakeel over die tabloids krijgt Saffron opnieuw de volle laag over het woord ‘booze’ (is dat hoe jullie dat noemen in de bar van de universiteit), waarna Patsy een rolberoerte krijgt: iemand heeft het gewaagd haar leeftijd te vermelden in een artikel. Dan komt Eddies moeder ook nog binnen met een krant vol ellende, die daarna uiteraard eindigt in een blender. 

Hello Magazine

En dan is de aflevering nog maar vier minuten bezig. Patsy besluit dat ze haar waardigheid wil bewaren en geen enkel medium te woord zal staan. “My lips are sealed!’, roept ze, terwijl ze met een handgebaar haar mond dichtritst. “Maar Hello Magazine doe je toch wel?”, vraagt Eddie. En daar ritst Patsy haar mond alweer open: “Oh, yeah!”

Eddie regelt meteen een interview en een nogal nuffig typje komt het interview afnemen terwijl Eddie allerlei ingewikkelde koffietafelaccessoires in haar keuken uitstalt. Een draagzak voor eskimobaby’s bijvoorbeeld, die ze prompt zelf aantrekt. Terwijl het interview met Patsy in volle gang is (“Vind je het belangrijk om je te omringen met mooie spullen?” “Ja.” “O, je heet Stone. Is je leven erg veranderd na Basic Instinct?”), steekt Eddie haar grote teen in een glazen potje.

Bungeejump-elastiek

En dan gaat alles mis. Eddie krijgt haar teen niet meer uit het potje en ook Saffron lukt het niet om haar moeder te helpen. Terwijl Eddie een dokter regelt, wil Patsy weten of de pleisters die haar gezicht strak trekken, een beetje helpen. Saffron vindt van niet: “Daar heb je een bungeejump-elastiek voor nodig die je vastmaakt aan de achterkant van je hoofd.”

Uiteindelijk vertrekken Patsy en Eddie met een ambulance naar het ziekenhuis, waar tot overmaat van ramp niet eens een ‘bloody minibar’ is. Dan bestellen ze maar drank bij de verpleegkundigen, vlak nadat die Eddies outfit helemaal hebben afgezeken. “Hiermee had mijn dochter misschien weg kunnen komen, maar zij toch niet?” Eddie: “Wegkomen misschien, maar betalen zeker niet!” “Nee, natuurlijk niet, mijn dochter is drie.”

Volledige narcose

Afijn, de boel ontspoort natuurlijk dramatisch als Eddie geen volledige narcose mag (Saffron: “Geloof me, ze is gelukkiger als ze buiten bewustzijn is”). De beste zin van Eddie moet dan nog volgen: “Give the drugs to Patsy…”

Eerder deze week meldden we dat Jennifer Saunders en Joanna Lumley een podcast overwegen als Eddie en Patsy. Maar als je de onderstaande aflevering hebt bekeken, zul je zeggen: dit smaakt absoluut naar meer…

Powered by Labrador CMS