design

Buoy Lights

5x designmeubels gemaakt met duurzame materialen

Design met een missie

Buoy Lights
Leestijd: < 1 min

Niet alleen mooi om naar te kijken of prettig om op te zitten: deze designitems vertellen een verhaal, dragen hun steentje bij en/of geven het goede voorbeeld door duurzaam materiaalgebruik.

toptafel

Hana Table

Wat: Hana Table
Waar: aectual.com
Wat kost dat:  € 2.490 

De kokervormige voet van tafel Hana is niet alleen mooi, maar ook nog eens gemaakt van gerecycled materiaal: hergebruikte melk- en drinkpakken om precies te zijn. Producent Aectual is verantwoordelijk voor het onderstel en ontwerper Joost van der Vecht voor het ontwerp, dat hij bedacht voor duurzaam Nederlands interieurmerk Occony.

zonnetje in huis

Solar Sunne

Wat: Solar Sunne
Waar: solarsunne.com
Wat kost dat: € 1.496 

Geen stekker te bekennen aan lamp Solar Sunne, hij laadt op met de kracht van de zon. Hang zijn met zonnepanelen gevulde achterkant voor het raam, om te genieten van een van de drie op de zon geïnspireerde standen: de paars-roze gloed van de zonsopkomst, de rood-oranje gloed van de zonsondergang en de goud-gele tint van de zon zelf. Jij beslist!

bosbadderen

Flow Bathub

Wat: Flow Bathtub
Waar: aedamanthony.nl
Wat kost dat: € 4.399

Overgebleven houtsnippers uit lokale houtzagerijen? Daar weten ze bij het Finse Woodio wel raad mee: samen met een biobased bindmiddel worden ze gegoten tot waterbestendige baden, wastafels en toiletten. Ze voorzien ook in plaatmateriaal om toe te passen als (keuken) tafelblad of wandpaneel.

luie stoel

Loom Chair

Wat: Loom Chair
Waar: recozy.de
Wat kost dat: € 1.950

De ontwerpen die uit de 3D-printer van het Duitse Recozy rollen, zijn geprint met hergebruikt materiaal. Zo is stoel ‘Loom’ gemaakt van zestig procent gerecyclede plasticverpakkingen en veertig procent houtpulp (restmateriaal uit lokale houtzagerijen). Onder in het holle zitgedeelte van de stoel is voldoende opbergruimte voor een stapeltje boeken of een kussen, al heb je die laatste niet per se nodig, want de rondvormige stoel zit verbazingwekkend comfortabel.

lichtstraal

Buoy Lights

Wat: Buoy Lights
Waar: lucaszito.com
Wat kost dat: vanaf € 1.560

Zetmeel klinkt in eerste instantie niet heel sexy, maar laat het nu een uitermate geschikt materiaal zijn om mee te 3D-printen. Ontwerper Lucas Zito (foto) ontdekte tijdens het printen van vazen, dat deze gestapeld nog interessanter bleken qua vorm. Zijn experiment mondde uit in een totempaal-achtig landschap van lampen die variëren in hoogte van 120 tot maar liefst 220 centimeter.

Powered by Labrador CMS