powered by volvo

De Volvo ex30 iin Barcelona

5X Bewust Barcelona

Duurzaamheid & design

De Volvo EX30 in Barcelona.
Leestijd: 4 min

Met zijn strand, spannende nachtleven en rijke restaurantscene is Barcelona een van onze favoriete bestemmingen voor een stedentrip. Wat niet iedereen weet: de stad en zijn ondernemers hebben duurzaamheid steeds hoger in het vaandel. Winq stapte in de splinternieuwe Volvo EX30 en ging op verkenning.

1. moderevolutie 

Recyclen is goed voor het milieu, dat weet iedereen, maar upcyclen is ook nog eens goed voor het product. Met deze techniek steek je tamelijk waardeloze materialen namelijk in een waardevol nieuw jasje. L’Escola d’Upcycling, gevestigd in hartje Barcelona, geeft workshops in het maken van upcycled mode. De kledingindustrie is de tweede meest vervuilende ter wereld, dus met deze nieuw opgedane skills ontketen jij voor je het weet een duurzame moderevolutie. Winq begon bescheiden en leerde afgedankte jeans transformeren tot een fraai nieuw telefoontasje. Deze ‘school’ bevat ook een winkel, waar je handgemaakte kleding en accessoires van lokale ontwerpers kunt kopen. 

Een deelnemer van Upcycling Barcelona
Upcycling Barcelona.

2. nooit meer naar huis

Met twee inpandige restaurants, een cocktailbar, rooftopzwembad, gym, spa en adembenemende suites blijft er nauwelijks een reden over om vijfsterrenhotel ME Hotel Barcelona te verlaten. BELBO Terrenal serveert gezonde Mediterraanse gerechten met ingrediënten uit hun eigen moestuin. Bij BELBO Fasto geniet je van Italiaanse geneugten als zoodles en vegan houtovenpizza’s en in bar BELBO Luma nip je onder een indrukwekkende Bougainvillea aan cocktails op topniveau. Overdag kom je volledig vegan tot rust in Spa NURE, waar enkel gewerkt wordt met door PETA goedgekeurde producten. De masseurs en schoonheidsspecialisten komen van goeden huize: hun sportmassages en (gezichts)behandelingen werden benoemd tot de beste van Barcelona. Kers op de reeds luxueuze taart: dit hotel is expliciet queer-friendly. Op hun site garanderen ze een ‘label-free stay’.

De Volvo ex30 voor het hotel in Barcelona
De Volvo ex30 voor het ME Hotel in Barcelona.

3. masterchef in de dop

Bij ROC35, gevestigd in een voormalige meelfabriek, volg je kookworkshops met enkel organische en lokale ingrediënten. Deze kookstudio wil haar bezoekers namelijk niet alleen nieuwe skills bijbrengen, maar hen tegelijkertijd een en ander bijbrengen over een kwalitatief, gezond en duurzaam dieet. Even leerzaam als lekker, dus. Qua aanbod is er voor ieder wat wils. Zo volg je hier een workshop Japanse gastronomie, Franse baksels (zoet én hartig) of een pizzaworkshop voor de thuisoven. Aan het eind van de dag nuttig je het collectief bereide feestmaal met je collega-masterschefs in de dop. O, en mocht je kinderen hebben, ROC35 organiseert ook meerdaagse zomercursussen voor jongeren. Zo kun jij Barcelona rustig in je eentje verkennen en na afloop koken zij waarschijnlijk lekkerder dan jij. 

ROC35.

4. straatfilosofen

Over bewust genieten gesproken: wie in Barcelona de pas vertraagt en goed om zich heen kijkt, zal ineens het ene na het andere stukje kunst in het straatbeeld ontwaren. Beetje hulp nodig? Loop (of fiets) dan mee met een gids, bijvoorbeeld via Barcelona Street Style Tour. Zo zie je een paar van de mooiste stukken van de stad en krijg je ook nog een en ander mee over het wat, hoe en  waarom van straatkunst. Zo leerden wij een tag, een throw-up, een stencil en een mural van elkaar te onderscheiden en wist onze gids ons te vertellen dat, hoewel de kunst op veel plekken officieel niet is toegestaan, Barcelonese agenten meestal een oogje dichtknijpen als het rebelse werk esthetisch van hoog niveau is. O, en de waaromvraag? Een ware streetartist bevestigt met kunst op filosofische wijze zijn bestaan: I spray, therefore I am

Street Art Tour.

5. risico op een aanzoek

Huur je tijdens je verblijf in Barcelona een elektrische auto? Dan loont het enorm om daar een stukje mee de stad uit te rijden. Op ongeveer een uur afstand van het centrum vind je bijvoorbeeld Mirador de les Caves, een uniek restaurant, omgeven door wijngaarden. Vergeet onderweg niet een tussenstop te maken op een van de nabijgelegen uitzichtpunten voor een prachtig plaatje van Barcelona van bovenaf. Bij Mirador de les Caves wordt uitsluitend vers, lokaal en duurzaam eten geserveerd tegen zeer schappelijke prijzen. En ja – deze vraag zal sommige tortelduifjes direct te binnen schieten wanneer zij hier een hapje komen eten – deze droomlocatie is ook te boeken voor een bruiloft. miradordelescaves.com

Hotel Mirador de les Caves
Mirador de les Caves.

volvo ex30: een compacte krachtpatser

Winq verkende de straten van Barcelona in de splinternieuwe Volvo EX30. Een compacte auto, met krachtige prestaties. Deze stijlvolle SUV heeft afhankelijk van de uitvoering tot 475 km puur elektrisch bereik, laadt binnen maximaal 28 minuten op van 10 procent tot 80 procent (bij snelladen met gelijkstroom), en schiet in 3,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. 

Van buiten oogt de auto clean en compact, vanbinnen voelt-ie voor chauffeur en bijrijder als een koets. Dat komt door een aantal slimme ingrepen van het designteam, waaronder de U-vormige Harman Kardon soundbar langs de voorruit, waardoor ruimte wordt bespaard in de deuren; het handschoenenkastje, dat verhuisd is naar het midden, en de wielen, die zo ver mogelijk in de hoeken van de auto zijn geplaatst, waardoor meer beenruimte ontstaat. Alle knopjes bevinden zich in het sportieve stuur en een gecombineerd centraal display, wat het interieur een superstrakke uitstraling geeft. Aan opslag ook geen gebrek: in de brede bagageruimte kun je 318 liter kwijt en ook in de frunk en de bodem (die open kan) kun je spullen kwijt. Daarnaast vind je op verschillende plekken in de auto haakjes, vakjes, houders en netten voor tijdschriften, accessoires of een koffiemok. 

De vijf verschillende exterieurkleuren zijn geïnspireerd op de Scandinavische natuur, van mosgeel tot luchtblauw. Voor de vier verschillende interieuruitvoeringen is gretig gebruikgemaakt van hernieuwbare en gerecyclede materialen als denim en geweven glas. Wie de natuur nog meer binnen wil voelen, kan deze oproepen door een sfeerthema te selecteren op het centrale display. Daarmee biedt deze auto 100 procent Noorderlichtgarantie – je zat nog nooit zo zen vast in de file.

Vanaf 539 euro per maand of 36.795 euro.

Volvo EX30 in Moss Yellow-uitvoering.
Powered by Labrador CMS