reizen

5 x slapen op het water

Vijf spectaculaire slaapplekken

Leestijd: 2 min

Deze resorteigenaren weten wel raad met een waterlichaam. Vijf spectaculaire slaapplekken op of nabij het water.

InterContinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa
Bora Bora, Frans-Polynesië

Tropischer dan Frans- Polynesië wordt het niet. Op deze eilandengroep in de oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika schijnt de zon vrijwel altijd. Op het eiland Bora Bora vind je het luxeresort InterContinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa. Het doet denken aan de beeldschone rieten vakantie - woningen op de Malediven, maar waar op die eilandengroep grote gevangenisstraffen op homoseksualiteit staan, hoef je je in Frans-Polynesië nergens druk om te maken. Het valt namelijk onder de Franse wetgeving. Bora Bora Resort is een vijfsterren-ervaring waar je naast appartementen ook een uitgebreide spa vindt. 

InterContinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa
InterContinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa.

Arctic Hideaway
Gildeskål, Noorwegen

Uniek met een hoofdletter U, dat is The Arctic Hideaway in Noorwegen. Je vindt deze accommodatie in de Noorse gemeente Gildeskål. In het noorden van het immense land waar het kwik in de winter niet boven de 0 graden Celsius komt. Ga je in de zomer, dan kun je vissen in de Noorse Zee. Die visjes, en wellicht de nodige versgevangen krab, eetje vervolgens in een van de tien ruimtes van het complex: daar bevindt zich een krabhut. Verder bestaat het uit vier slaapcabines en gedeelde ruimtes met een keuken, badhuis en sauna. Zo loop je misschien wel een knap Noors kroonjuweel tegen het lijf

Arctic Hideaway
Arctic Hideaway.

Cipriani
Giudeca, Italië

De hordes toeristen daargelaten heeft Venetië een hoop te bieden. Zo kun je er origineel werk bewonderen van Giovanni Bellini, de vader van de Venetiaanse school. ’s Avonds, als de boten en bussen vol dagjesmensen weer huiswaarts gaan, kun je heerlijk verdwalen in de knappe straatjes van deze waterstad. Luxe overnachten doe je in Cipriani, een hotel van Belmond op het eiland Giudecca, aan de rand van de stad. Het hotel bevindt zich in een 15e-eeuws gebouw met de dromerige naam Palazzo Vendramin. Kamers kijken uit op het water en het restaurant heeft één Michelinster. Slapen ín de geschiedenis. Zo weet je zeker dat je met een verhaal thuiskomt.

Cipriani
Cipriani.

Hoshinoya
Kyoto, Japan

De bossen van Arashiyama bij miljoenenstad Kyoto in Japan zijn spectaculair. Ze staan vol eindeloze bamboebomen en de beroemde Japanse kersenbomen. Verscholen in dit kleurrijke gebied vind je Hoshinoya, een resortcomplex aan de rivier Oigawa. Het bestaat uit 25 kamers die allemaal uitkijken op de rivier – of zich er middenin bevinden. Kom tot rust in dit fotogenieke resort, maak een boottocht over de rivier, eet een hapje in het restaurant van chef Kubota, maar geniet vooral van de stilte van het gebied na een bezoek aan het hectische Kyoto.

Hoshinoya
Hoshinoya.

Tiki Suites
Key West, Verenigde Staten

Letterlijk op het water zit je op de boot van Tiki Suits in Key West, in de Verenigde Staten. Deze woonboot ligt in de haven van Key West en je kunt er alleen komen door ernaartoe te varen. Op de boot bevindt zich een tweepersoonsbed met 90-graden zeezicht en een bescheidenbadkamer. Verder genoeg om je niet te hoeven vervelen: paddleboards, snorkel - uitrusting, een dubbele hangmat én wifi. Kun je die unieke kiekjes gelijk de wereld in slingeren. Je kunt overigens zorgeloos wegdommelen: de boot ligt verankerd, dus de kans dat je wakker wordt aan de andere kant van de oceaan is klein.

Tiki Suites
Tiki Suites.
Powered by Labrador CMS