Zutphen Pride

Zutphen Pride op 8 juni: tweede editie wordt groter en diverser

Organisatie is nog op zoek naar sponsors

Leestijd: 2 min

De eerste editie van Zutphen Pride was vorig jaar een groot succes, met onder meer een Pride Walk waaraan bijna 300 mensen meededen. De tweede editie vindt plaats op zaterdag 8 juni en wordt groter en diverser, met ‘Verbinding’ als thema.

Zutphen Pride 2024 vindt plaats op zaterdag 8 juni en heeft als thema 'verbinding'. Na het succes van de eerste editie, wil het team achter Zutphen Pride nu de volgende stap zetten, door meer mensen en partijen erbij te betrekken.

300 deelnemers aan de pride walk

Op 8 juni 2024 vindt de tweede editie van Zutphen Pride plaats. Net als de eerste editie, moet het een feestje worden voor lhbtqi+s in en om Zutphen en iedereen die deze gemeenschap een warm hart toedraagt. De eerste Zutphen Pride in 2023 had 'zichtbaarheid' als thema. Voor de tweede editie is gekozen voor 'verbinding'.

"De eerste editie was een groot succes", zegt Erwin Vogelaar, initiatiefnemer van Zutphen Pride. "We wisten niet wat we konden verwachten qua bezoekersaantallen, maar toen liepen er plots bijna driehonderd mensen mee met onze Pride Walk. Wat we toen merkten is hoe fijn het voor de aanwezigen was om met elkaar in contact te komen. Dat inspireerde ons voor het thema 'verbinding' en motiveerde ons om het evenement groter aan te pakken."

film, comedy en dans

Om Zutphen Pride te laten groeien, zoekt werkgroep Zutphen Pride zelf ook de verbinding met andere culturele partijen in de binnenstad van Zutphen. "Vorig jaar hadden we een prachtige Pride Walk door het centrum, waarin we ons als gemeenschap lieten zien", vertelt Vogelaar. "Daarnaast hadden we een inspirerend avondprogramma in Dat Bolwerck waar de aanwezigen, jong en oud, zich compleet veilig en geaccepteerd voelden. Hoe mooi zou het zijn als dit in juni op meerdere locaties lukt met een nog diverser programma?"

In Dat Bolkwerck had Zutphen Pride in 2023 een vol programma met lezingen, van onder andere burgemeester Wimar Jaeger, performances, poëzie en een uitbundige bingo met drag queens. "We denken dit jaar onder andere ook aan film, comedy en dans", vertelt Vogelaar. "Maar daar hebben we zeker meerdere locaties voor nodig. En misschien zelfs meerdere dagen!" Wat in ieder geval vaststaat is weer een Pride Walk, en een mooi programma vol plezier, inspiratie en diepgang. 

op zoek naar sponsoren

Om elkaar vaker dan één keer per jaar te ontmoeten, wordt op 27 januari de eerste Zutphen Pride-borrel georganiseerd in Café Pico. Tussen 16:00 en 20:00 is iedereen welkom en toegang is gratis. Drankjes zijn voor eigen rekening. 

"Om al onze mooie plannen een realiteit te laten worden zoeken we nog wel sponsoren", vertelt Vogelaar. Meer informatie is te vinden op website Zutphenpride.nl

Powered by Labrador CMS