Queer Pride Sport

Zo ziet het sportprogramma van Queer & Pride Amsterdam eruit

Leestijd: 1 min

Suppen, skaten, hardlopen, crossfit, boksen, windsurfen, tennis, zwemmen en een heuse voetbalcompetitie: het sportprogramma van Queer & Pride Amsterdam is uitgebreider dan ooit. Bekijk hier het overzicht van alle evenementen, of meld je eigen activiteit aan!

Vanaf 20 juli staat Amsterdam in het teken van Queer & Pride. Naast de traditionele Pride Walk, bijeenkomsten bij het Homomonument en de jaarlijkse Canal Parade is er ook dit jaar weer een uitgebreid sportprogramma. Er zijn workshops voor beginners, activiteiten voor gevorderden en queer sportvereniging die zichzelf presenteren tijdens twee weken Queer & Pride Amsterdam.

een greep uit het programma 

Zoals je hierboven kunt lezen is zo’n beetje iedere tak van sport vertegenwoordigd. Hier lichten we de Pride Run 2024 eruit, waaraan geoefende hardlopers vijf, tien of vijftien kilometer afleggen vanaf het Science Park in Amsterdam-Oost.

Ook leuk: een combi clinic ‘gym + tennis, gehouden door queer tennisvereniging Smashing Pink aan de rand van het Amsterdamse Bos.

Voor trans people only: drie uur lang genieten in een golfslagbad.

Tot slot noemen we Queer Boxing: te beginnen met exclusieve sparsessies voor trans en non-binaire personen en gevolgd voor iedereen uit de lhbtiq+-gemeenschap en alle bondgenoten, in een veilige ruimte waar je jezelf kunt zijn en stereotypes kunt doorbreken.

het complete programma 

Veiligheid staat sowieso centraal in het complete sportprogramma van Queer & Pride Amsterdam 2024. De bovenstaande sporten zijn slechts een greep uit dat programma. Klik hier voor het volledige overzicht, en om zelf een activiteit aan te melden.

over stichting pride & sports

Stichting Pride and Sports is het nationale platform dat zich inzet voor de zichtbaarheid, acceptatie en veiligheid van lhbtiq+'s in de sport. Pride and Sports is daarmee de grootste grassroots vrijwilligersorganisatie van en voor onze regenboog (sport)community. ‘Jezelf (kunnen) zijn in de sport’ vereist een veilig sportklimaat en een positieve sportcultuur voor alle sporters, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken.

Volg ze op Instagram via @prideandsports, daarmee zorg jij ervoor dat zij als nationaal platform meer inspraak krijgen bij beleidsmakers en politici. Zo kunnen zij blijven strijden voor gelijke rechten en kansen voor alle regenboogsporters.

Powered by Labrador CMS