Ada Vox gaat los:

Zo hoorde je ‘Creep’ van Radiohead nog nooit

Leestijd: < 1 min

Radioheads ‘Creep’ is hét geuzenlied voor misfits, outcasts en eigenlijk iedereen die weleens niet helemaal lekker in z’n vel zit. Dragdiva Ada Vox zong het als kandidaat in American Idol. Het resultaat: overal kippenvel en ze is weer een ronde verder.

Ada Vox is de dragpersona van Adam Sanders. Hij deed in het twaalfde seizoen mee aan American Idol, maar viel af in de eerste aflevering. Op Facebook en Twitter werd hij beschimpt vanwege zijn overgewicht en in een terugblik op die tijd zegt hij nu hoe vreselijk hij dat vond.

Zoiets gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten, maar Adam neemt vijf jaar later alsnog wraak op alle haters uit die tijd. Vorige week verbaasde hij als Ada Vox de jury – die bestaat uit Katy Perry, Lionel Richie en Luke Bryan – met een geheel eigen interpretatie van ‘House of the Rising Sun’, zoals je hier kunt zien.

Deze week stal Ada Vox opnieuw de show met een prachtige versie van ‘Creep’, de eerste grote hit van Radiohead uit de jaren negentig. De grunge-ballad verandert met Ada’s stem in een showtune met een droevig randje waarmee ze zo op Broadway kan gaan staan. Luister zelf: 

Bron: NewNowNext

Powered by Labrador CMS