Wordt Ellie Lust binnenkort fulltime televisievrouw?

"Ik ben ingewikkeld voor de politie"

Leestijd: < 1 min

Sinds haar deelname aan Wie is de Mol? is politiewoordvoerder Ellie Lust niet meer weg te slaan van de televisie. De politie is momenteel in dubio over wat ze met haar dubbele carrière aan moeten, zo gaf ze aan in gesprek met Jeroen Pauw.

Lust was al jarenlang te zien in Opsporing Verzocht, maar na haar deelname aan Wie is de Mol? nam haar televisiecarrière ineens een vlucht. Ze verscheen in de ene na de andere show en heeft nu zelfs haar eigen tv-programma: Ellie op Patrouille. Daarin laat ze zien hoe het er bij haar politiecollega’s in andere delen van de wereld aan toegaat.

Een groepje opiniemakers meende eerder al dat het misschien tijd wordt voor Ellie om haar functie bij de politie naast zich neer te leggen. "Wil Ellie Lust eigenlijk nog wel bij de politie werken? En waarom vindt de politie het goed dat een prominent medewerker met alles bezig lijkt behalve de politie, die haar betaalt?”, vroeg oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk zich bijvoorbeeld af op Twitter.

“De politie is voor mij geen baan, het is wie ik ben. Dat loslaten, dat is nogal wat”

De kritische stemmen krijgen binnenkort misschien hun zin. Gisteren schoof Lust aan bij Pauw, waar ze vertelde over de gesprekken die momenteel lopen met de politie over haar tv-carrière. Op de vraag wat de politie ervan vindt dat Lust inmiddels haar eigen programma heeft, reageerde ze: “De politie heeft mij de ruimte gegeven om dit te maken, maar wilde geen samenwerking met dit programma. (…) Ik sta ook wel op het spreekwoordelijke kruispunt.”

Ze zegt niet op de zaken vooruit te willen lopen. “Ik zit voorlopig nog met veel plezier bij de politie. Ik zit bijna 31 jaar bij die organisatie. (…) Het is voor mij geen baan, het is wie ik ben. Dat loslaten, dat is nogal wat.”

Formeel is Lust nog steeds politiewoordvoerder, maar ze is momenteel meer achter de schermen actief. “Ik heb gewoon mijn werkweken nog, maar ik help nu bijvoorbeeld bij de zaken die in Opsporing Verzocht komen, dus niet per se meer als woordvoerder aan de desk.”

Bij Pauw gaf Lust aan dat de politie momenteel in dubio is over wat ze met haar moeten. “Ik ben wel ingewikkeld voor de politie. We hebben ongelooflijk veel mensen in dienst bij de politie en ik onderscheid me op deze manier. Er zijn heel veel collega’s die zich op de een of andere manier onderscheiden. Maar het is af en toe toch wel een beetje een geharnaste organisatie, dus dat vindt men lastig (…) We hebben daar gesprekken over en gaan daar ook goed uitkomen, wat de uitkomst ook gaat zijn.”

Wanneer Jeroen Pauw suggereert dat de politie allicht van mening is dat de tv-verschijningen haar politiewerk in de weg staan, reageert Ellie: “Dat kan. (…) Ik heb soms wel wat te maken met mensen die het lastig vinden – en dan zeg ik het voorzichtig. Mijn mailbox zit vol met mails van collega’s die het fantastisch vinden, maar ik heb soms ook te maken met dat.”

EllieLust.tv
Direct na Ellies deelname aan Wie is de Mol? zagen we bij Winq al in dat ze waarschijnlijk een glansrijke tv-carrière voor de boeg had. We deden er destijds een aantal voorspellingen over. Onze glazen bol bleek achteraf gezien wat troebel, maar wat niet is, kan nog komen. Wij hopen nog steeds van harte dat een producent besluit aan de haal te gaan met Of je worst Lust

Coverbeeld: Richard Broekhuizen - Wikimedia Commons

Powered by Labrador CMS