queer boekentips

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Nieuwe parels voor op je boekenplank

Leestijd: 2 min

Ook deze maand tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban vijf nieuwe regenboogboeken, waaronder het nieuwste boek van Winq-columnist Bo Hanna en boeken over queer geschiedenis. 

1) fenix - joost van bellen

Na Nachtdier komt Joost van Bellen met een nieuwe roman over het nachtleven. Joost kruipt in het alter ego van Beer van Munster. We treffen hem in Club Fenix, een wereldberoemde en beruchte club waar mensen die anders zijn worden gevierd. Een ode aan de nacht en haar bewoners.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Boekcover Fenix door Joost van Bellen

2) baba - bo hanna

Toen Winq-columnist Bo Hanna 4 jaar oud was, nam zijn vader hem en zijn twee broers via Egypte mee naar Nederland. Hun moeder, zo kregen ze te horen, die was overleden. Wanneer Bo als tiener steeds meer vraagtekens plaatst bij dit verhaal en op onderzoek uitgaat, blijkt zijn moeder nog te leven en ontdekt hij dat hun verhuizing een ontvoering was. Tot overmaat van ramp leidt zijn homoseksualiteit ertoe dat hij nog verder vervreemd raakt van zijn familie. In het autobiografische Baba duikt Bo in zijn aangrijpende familiegeschiedenis.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Boekcover Baba van Bo Hanna

3) classical queers - johannes wirix-speetjens

Sinds kort is de podcast Classical Queers te beluisteren op je favoriete podcastapp. Voor iedereen die liever leest dan een podcast beluistert, is er het bijbehorende boek Classical Queers. Het bevat verhalen over artiesten zoals Marcel Proust, Oscar Wilde, Peter Tsjaikovski, Ethel Smyth en Freddie Mercury.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Boekcover van Classical Queers

4) queer art - gemma rolls-bentley

Nog een queer geschiedenisboek, maar dan op het gebied van queer kunst. In Queer Art neemt Gemma je mee langs de verhalen van 200 kunstwerken die gemaakt zijn door queer makers. Denk daarbij aan artiesten zoals Andy Warhol en David Hockney, maar ook meer onbekende namen, uit zo'n beetje alle kunststromingen.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Queer art boekcover

behind the seams - dolly parton

In de herfst van 2024 komt het nieuwste kookboek van Dolly Parton uit: Good Lookin', Cookin'. En dan vraag je jezelf misschien af: koken? Mevrouw Parton zingt toch? Ja, natuurlijk. Maar alles wat Dolly aanraakt, verandert vanzelf in goud. Dus waarom dit ook niet? Voor wie niet kan wachten, is er nu al het boek Behind the Seams. Daarin worden meer dan 400 iconische beelden van mevrouw Parton gedeeld, en dat is meer dan enig.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Boekcover van Dolly Parton

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS