queer boekentips

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Nieuwe parels voor op je boekenplank

Leestijd: 2 min

Ook deze maand tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban vijf nieuwe regenboogboeken, waaronder een boek over de status van homofobie op het voetbalveld én een halve eeuw aan regenbooggeschiedenis.

1) tijgerbalsem in je ogen - fester vogels

Fester Vogels uit Den Haag ontdekte een gat in de boekenmarkt: dichtbundels over én geschreven door transpersonen. Tijgerbalsem in je ogen is het resultaat. Een boek met scherpe observaties en een vleugje zwarte humor waarin Fester verhalen deelt over liefde, verlies en de zoektocht naar betekenis. Een boek dat je confronteert en ontroert in gelijke mate.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Tijgerbalsem in je ogen - Fester Vogels

2) homopolitiek in nederland (1966-2023) - joke swiebel

Meer leren over de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland? Dan is dit boek van oud-politica Joke Swiebel zeker een aanrader. Aan de hand van vier belangrijke wetswijzigingen, waaronder de intrekking van art. 248bis van het Wetboek van Strafrecht in 1971, duikt Joke Swiebel de geschiedenis in. Het eindigt met de vraag in hoeverre Nederland met deze wettelijke hervormingen vooropliep of loopt op de ons omringende landen.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Homopolitiek in Nederland (1966-2023) - Joke Swiebel

3) lotgenoten - sabrine ingabire

Ajali, een biseksuele tiener van Rwandees-Belgische afkomst, staat op het punt haar opleiding in Gent af te ronden. Ze probeert haar weg te vinden in een complexe samenleving. Haar oudere broer Benjamin lijkt beter om te gaan met het land dat zijn moederland koloniseerde. Maar wanneer hij plotseling zijn kamer niet meer kan verlaten, confronteert het Ajali met onbehandelde pijn - ook haar eigen.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Sabrine Ingabire - Lotgenoten

4) ballenjongen - nino wilkes

Uit de kast komen in een familie vol profvoetballers kan lastig zijn. Niet vanwege die familie zelf, maar vanwege de reacties op het veld. Nino Wilkes, kleinzoon van Faas Wilkes en stiefzoon van Patrick Kluivert schreef er het boek Ballenjongen over. Voor het boek gaat hij in gesprek met de KNVB, de John Blankenstein Foundation en oud-profvoetballers. 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Nino Wilkes - Ballenjongen

5) een echte man – mohamed mbougar sarr

Winq boekenrecesent Pim Lammers: "De Senegalese auteur Mohamed Mbougar Sarr werd in 2021 de jongste winnaar van de Prix Goncourt, een prestigieuze Franse literatuurprijs. Hij ontving deze voor De diepst verborgen herinnering van de mens, een boek dat ook in Nederland vol lof ontvangen werd. Een echte man is net zo indrukwekkend. Op een fantastische en confronterende manier laat Sarr zien hoe een cultureel taboe de levens van een grote groep mensen compleet verwoest." 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van Een echte man – Mohamed Mbougar Sarr
Een echte man – Mohamed Mbougar Sarr

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS