Winq Diversity Awards: scoor nu de laatste tickets!

Ben je er ook bij op 27 mei?

Op maandag 27 mei 2024 reiken we voor de zesde keer de Winq Diversity Awards uit! In Internationaal Theater Amsterdam zetten we zes krachtige changemakers in het zonnetje tijdens een show vol queer talent. De awards worden dit jaar gepresenteerd door Envy Peru.

Tijdens de Winq Diversity Awards reiken we ieder jaar prijzen uit aan mensen die zich inzetten voor de zichtbaarheid en acceptatie van de Nederlandse lhbtiqa+-gemeenschap. In eerdere jaren wonnen onder meer Raven van Dorst, Splinter Chabot, Thorn de Vries, Mandy Woelkens, Sylvana Simons, Tim Hofman en de makers van ANNE+ een award voor hun inspanningen. Tickets zijn nu verkrijgbaar via de site van ITA.

de line-up:

envy peru

Envy Peru Winq

Envy Peru won het eerste seizoen van  Drag Race Holland  en is momenteel te zien in de wekelijkse tv-show  Make up your mind. Envy presenteert de show én zal een spectaculaire act verzorgen.

roi soleil

Roi Soleil Winq

Roi Soleil (Zonnekoning), het superhelden alter ego van de Brabantse Matthijs, maakt ‘Frenglish pop with a dash of queer glitter’. De songs van Roi Soleil gaan over zelfliefde, seksualiteit en identiteit en schieten tussen dansbare elektropop en kwetsbare powerballads. Muzikaal laat hij zich inspireren door acts als Mika, Yelle, Angèle, Stromae en Lady Gaga.

vincenzo turiano / introdans

Introdans HubClub'23 - Unique (part 1) - Vincenzo Turiano - foto Hans Gerritsen 1

Introdanser Vincenzo Turiano danst diens eigen choreografie 'Unique'. Het stuk viert menselijke uniekheid, een term die Vincenzo prefereert boven 'divers'. Hen is sinds 2013 verbonden aan Introdans, en elk optreden van Vincenzo is een viering van identiteit en trots.

porcelain id

Porcelain ID Winq

Onder het pseudoniem Porcelain id heeft de Rwandees-Vlaamse artiest Hubert Tuyishime zich de afgelopen jaren ontpopt als een van de meest veelbelovende talenten van de Lage Landen. Hen staat bekend om hun authentieke stem, krachtige optredens en poëtische, melancholische teksten. Tijdens de Winq Diversity Awards treedt hen op met een nummer van debuutalbum Bibi:1, geïnspireerd op de verhuizing van een dorp naar de grote stad.

gavin reijnders

Gavin Reijnders Winq

Van jeugdtrauma tot homohaat en depressies, voor cabaretier Gavin Reijnders zijn de zwaarste onderwerpen vruchtbare grond voor grappen. Hij sierde de cover van onze maart/aprileditie en zingt tijdens de Winq Diversity Awards een nummer uit zijn meest recente theatervoorstelling Glittermoe.

kirsten van teijn

Kirsten van Teijn Winq

In 2022 won Kirsten de prestigieuze VSCD-cabaretprijs Neerlands Hoop voor (S)EXPERIMENT over de (on)mogelijkheid om tegelijkertijd een relatie met een man én een vrouw aan te gaan. In haar meest recente voorstelling Jaloezie is een bitch neemt ze het publiek met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven.

parra.dice

Parra.dice Winq

De energieke band PARRA.DICE bestaat volledig uit femmes en thems en ontstond in 2021 vanuit de gedeelde behoefte om muziek te maken die buiten de lijntjes kleurt. Het negenkoppige collectief maakt ritmische grooves met de sfeer van zorgeloze zomeravonden. Hun geluid is een kleurrijke reis van invloeden, percussie en dynamiek, geladen met een dosis humor.

earlybirdtickets zijn al uitverkocht

De zesde editie van de Winq Diversity Awards vindt plaats op maandag 27 mei. Om 19.00 uur gaan de deuren open, om 20.00 uur begint de show. Envy Peru, o.a. bekend als winnaar van het eerste seizoen van Drag Race Holland, presenteert de show én verzorgt een van de acts. De overige acts maken we in de komende weken bekend. Zeker zijn van een plekje?  De earlybirdtickets zijn uitverkocht, maar er zijn nog volop reguliere tickets á 25 euro verkrijgbaar. Voor 25 euro krijg je:

  • Toegang tot de Winq Diversity Awards
  • Een welkomstmocktail
  • Gratis toegang tot de afterparty incl. een gratis gin & tonic
  • Gratis exemplaar van de awardseditie van Winq

Tickets zijn nu verkrijgbaar via de site van ITA.

Benieuwd hoe het er vorig jaar aan toe ging? Geniet hieronder nog een keer van de officiële aftermovie!

Powered by Labrador CMS