Winq Diversity Awards 2021

Winnaar Winq Workplace Award 2021: KPN Pride

“Inclusie bereik je alleen door de hele organisatie erbij te betrekken”

Leestijd: < 1 min

De Winq Workplace Award gaat dit jaar naar KPN Pride, dat al meer dan tien jaar werkt aan een veilige en inclusieve werkplek voor iedereen, door middel van interne en externe bewustwording en wetenschappelijke onderbouwing. “Met ons netwerk willen we lhbtq medewerkers zich thuis laten voelen.”

Hoe feestelijk zo’n prideboot ook is, het staat niet garant voor duurzame verandering binnen je organisatie. Al meer dan tien jaar werkt regenboognetwerk KPN Pride binnen en buiten KPN aan een veilige en inclusieve werkplek voor iedereen, door middel van interne en externe bewustwording en wetenschappelijke onderbouwing. Intern zorgt KPN Pride dat queer medewerkers worden begrepen en gezien en bovenal gelijk worden behandeld. Die zichtbaarheid is er ook naar buiten toe, vaak in de vorm van diepgaande content. Niet alleen tijdens regenboogevenementen en -dagen, maar ook in reguliere campagnes en commercials is zichtbaarheid van de lhbtq-gemeenschap de normaalste zaak van de wereld.

“Goed lhbtq-beleid voer je vanuit feiten, niet alleen vanuit onderbuikgevoel”

Daarnaast financiert KPN Pride de Workplace Pride leerstoel aan de Universiteit Leiden, waar onderzoek gedaan wordt naar manieren om een inclusievere werkomgeving te creëren. Kennis waar heel Nederland de vruchten van kan plukken. Vanuit de overtuiging dat je inclusie pas echt bereikt wanneer iedereen op de werkplek zich daar verantwoordelijk voor voelt, gaat KPN Pride de komende jaren nog actiever samenwerken met andere netwerkorganisaties binnen het bedrijf. Wij eren hun inspanningen nu vast met een welverdiende Winq Workplace Award.

De Winq Workplace Award werd uitgereikt door Edson Hato, Voorzitter Raad van Advies bij Corporate Queer.

Op hoofdfoto: Laurens Reijmerink, voorzitter KPN Pride.

Fotografie: Henri Verhoef / Video: Roy Schepers - Rocket Stories / Visagie: Clayton Leslie en Mila de Jong

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door Philips en hannah.

Powered by Labrador CMS