Winq Diversity Awards 2021

Winnaar Winq Culture Award 2021: ANNE+

“Onze serie toont de representatie die wij als queer meiden vroeger misten”

Leestijd: < 1 min

De Winq Culture Award gaat dit jaar naar de serie ANNE+, in eerste instantie gemaakt door en voor queer vrouwen, maar uiteindelijk omarmd door de hele community. “Dat we in vijf jaar uitgroeiden van webserie tot een bioscoopfilm is een droom die uitkomt.”

Dood of depressief, dat waren in grote lijnen de smaken voor queer vrouwen die zochten naar representatie in films en series. Tijd voor een positief tegenwicht, vonden regisseur Valerie Bisscheroux, scenarist Maud Wiemeijer en actrice Hanna van Vliet, die vijf jaar geleden begonnen aan ANNE+, een webserie over het leven en de liefdes van een lesbische twintiger in de grote stad. In plaats van een grimmig beeld te schetsen, laat deze soms haast utopische serie zien hoe leuk het eigenlijk is om jong en queer te zijn.

“Met deze serie helpen we een jonge generatie queer mensen uit de kast komen”

ANNE+, gemaakt voor en door queer personen, groeide uit tot een mateloos succes, dat niet alleen door queer meiden, maar de hele community met open armen werd ontvangen. Sinds kort zijn de eerste twee seizoenen te vinden op Netflix en momenteel werken Valerie, Maud en Hanna aan een bioscoopfilm, die eind dit jaar gaat zorgen voor broodnodige positieve queer representatie op het witte doek. Wij kijken reikhalzend uit naar de film (en een derde seizoen!), maar eren ze nu vast met de Winq Culture Award.

De Winq Culture Award werd uitgereikt door voetballer en directeur stichting Favela street Rocky Hehakaija.

Op hoofdfoto (v.l.n.r.): scenarist Maud Wiemeijer, hoofdrolspeler Hanna van Vliet en regisseur Valerie Bisscheroux.

Fotografie: Henri Verhoef / Video: Roy Schepers - Rocket Stories / Visagie: Clayton Leslie en Mila de Jong

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door Philips en hannah.

Powered by Labrador CMS