winq diversity awards 2021

Winnaar Winq Ally Award 2021: Tim Hofman

“Mijn rol als witte, heteroseksuele man is heel goed luisteren”

Leestijd: 1 min

De Winq Ally Award gaat dit jaar naar programmamaker Tim Hofman, die níét tot de regenboogfamilie behoort, maar zich daar wél keihard voor inzet. "We moeten erkennen dat er voor Nederlandse lhbtq personen nog heel veel te winnen valt."

Programmamaker Tim Hofman werd geboren met een prima hand met kaarten: hij is een witte, cisgender man, die – voor zover hij nu weet – op vrouwen valt. Die privileges neemt hij niet voor lief. De energie die hij bespaart door niet te hoeven vechten tegen zaken die hem systematisch onderdrukken, gebruikt hij om zich hard te maken voor mensen die het minder getroffen hebben.

“het is in nederland nog lang niet veilig voor iedereen om te zijn wie die is”

Bij alles wat hij maakt is deze inclusieve mediamaker goed op de hoogte van de strijd van de mensen voor wie hij zich inzet. Hij kent daarbij zijn plek: hij neemt niet onnodig ruimte in en zet zijn gigantische platform regelmatig in om het leven voor queer personen iets makkelijker te maken. Zo spreekt hij zich in alle toonaarden uit tegen het schelden met het woord ‘homo’, laat hij zich niet beperken door een normatieve visie op welke kleding als ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’ gezien wordt en vecht hij in zijn programma’s regelmatig voor de veiligheid en rechten van de Nederlandse lhbtq-gemeenschap. Van bondgenoten als Tim kunnen we er meer gebruiken.

De Winq Ally Award werd uitgereikt door Monica van Ee, directeur van hannah.

Fotografie: Henri Verhoef / Video: Roy Schepers - Rocket Stories / Visagie: Clayton Leslie en Mila de Jong

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door Philips en hannah.

Powered by Labrador CMS