Will & Grace: Karen heeft een nieuwe ‘love interest’ en het is een vrouw

Leestijd: < 1 min

Het was een van de running gags van Will & Grace, dat Karen Walker het hoofd van andere vrouwen op hol bracht. Maar tot een scharrel of verhouding met een andere vrouw kwam het nooit. Tot dit seizoen, waarin Samira Wiley (Orange Is The New Black) haar intrede doet.

Na een hiaat van een jaar of tien keerde de sitcom Will & Grace in 2017 terug op tv. Het eerste nieuwe seizoen, het negende dus, zat vol met de bekende slapstick-achtige humor, maar kaartte ook maatschappelijk kwesties aan zoals ouder worden, conversietherapie, hoe het is om ouder te worden (Jack werd opa) en de politiek van Donald Trump.

Liefdesperikelen
De comeback was een groot succes. Zo groot zelfs dat voor een tiende seizoen maar liefst achttien afleveringen werden besteld. In het tiende seizoen gaat het vooral over de liefdesperikelen van Jack (die gaat trouwen) en in mindere mate over die van Will (heeft een verhouding met een anchorman van een nieuwszender, gespeeld door Matt Bomer) en Grace (die met horten en stoten de diepte in gaat met David Schwimmer oftewel Ross uit Friends).

In seizoen tien is Karen Walker, de assistente van Grace, officieel gescheiden van haar rijke man Stan – een rol die al die jaren van Will & Grace stelselmatig buiten beeld is gebleven. Velen hoopten bij de comeback van de show dat Stan nu eindelijk ook zou opduiken, maar nee: Karen nam juist definitief afscheid van hem.

Martina Navratilova
Door de jaren heen riep Karen regelmatig hoe goed ze lag bij de vrouwen. Tot dusver gebeurde dat als running gag. Zo riep ze ooit dat zij degene was die Martina Navratilova ‘lesbisch had gemaakt’. Maar nu is er een serieuze verhaallijn gecreëerd waarin Karen haar biseksualiteit verkent.

In de laatst uitgezonden aflevering was te zien hoe Karen was ingesneeuwd op het kantoor van Grace. Daar komt ze Nikki tegen, gespeeld door Samira Wiley uit Orange Is The New Black. Ze raken in gesprek over hun liefdesleven. Als Nikki vertelt dat ze alleen met vrouwen heeft geslapen en nog nooit met een man, vertelt Karen dat ze nog nooit serieus is genomen door een man. Dan zegt Nikki dat ze iemand verdient die dat wel doet, waarna Nikki en Karen beginnen te zoenen.

Meer dan een grap
Op sociale media probeerden Will & Grace-kijkers de zoen te duiden. Zouden de makers meer inclusiviteit willen? Is de biseksualiteit van Karen nu meer dan alleen een grap? Op 28 maart is op de Amerikaanse zender NBC te zien hoe dit verdergaat. In Nederland is Will & Grace met enige vertraging te zien op TLC.

Bron: Out Magazine

Powered by Labrador CMS