Juryrapport

“Wij krijgen te maken met meervoudige discriminatie”

Local Diversity Award 2020: Stichting Prisma Groep

Leestijd: < 1 min

De Local Diversity Award gaat dit jaar naar Stichting Prisma Groep. Zij ondersteunen biculturele queers met workshops, ontmoetingsavonden en een maatjesproject.

Queer en moslim zijn, gaat prima samen. Zo bewijst Isjed Hussain, die haar meervoudige identiteiten inzet om biculturele LHBTQ’s in Utrecht en omgeving met elkaar te verbinden. Deze Pakistaans-Nederlandse transgender moslima richtte in 2017 Stichting Prisma Groep op. Inmiddels ondersteunt zij samen met vele vrijwilligers, projectleiders en bestuursleden biculturele en/of islamitische LHBTQ-personen met onder meer ontmoetingsavonden, workshops en een maatjesproject.

Voor lotgenoten, door lotgenoten, is het mantra van de Prisma Groep.

Biculturele queers komen vaak in aanraking met discriminatie in veel verschillende vormen: van transfobie tot xenofobie en van islamofobie tot (geïnternaliseerde) homofobie. De stichting zet zich daarom ook in om de samenleving – en in het bijzonder hulpverleners – sensitiever te maken voor de specifieke problemen en behoeftes van deze groep. Voor lotgenoten, door lotgenoten, is het mantra van de Prisma Groep. Hun werk verdient wat ons betreft een diepe buiging.

Kijk voor meer informatie over het werk van Stichting Prisma Groep op www.stichtingprismagroep.com.

Local Diversity Award

Vaak zijn geweldige initiatieven helemaal niet ontstaan bij de overheid of een belangenorganisatie, maar gewoon in de buurt. Die moeder die zich inzet voor haar gay zoon in haar eigen gemeenschap. Of dat buurthuis dat zelf LHBTQ-avonden gaat organiseren. We vroegen onze lezers voor deze award initiatieven aan te dragen. Aan deze award is een geldbedrag van 1.000 euro verbonden.

Coverbeeld: bestuurslid Kaneesha Nadal (links) en directeur Isjed Hussain (rechts)

Fotografie & video: Francisco Paramos / Grooming: Emma Blok

POWERED BY: United Airlines

Winq Diversity Awards 2020 powered by United Airlines
Winq Diversity Awards 2020 powered by United Airlines
Powered by Labrador CMS