Juryrapport

“Wij bieden biculturele trans personen een veilige plek"

Gender Diversity Award 2020: Dinah Bons

Leestijd: < 1 min

De Gender Diversity Award gaat dit jaar naar Dinah Bons. Zij zet zich al jaren in voor de rechten, acceptatie en leefsituatie van (biculturele) trans personen.

Het cv van Dinah Bons leest als een encyclopedie. Toen de wachtlijsten bij ziekenhuizen die transgenders behandelen bleven toenemen, besloot ze samen met arts Adrie van Diemen actie te ondernemen door zélf een kliniek op te zetten voor trans mensen die in de reguliere zorg moeilijk terecht kunnen. Trans mensen kunnen daar terecht voor advies, controle en hormonen, en voor hulp bij het aanpassen van het geslacht op hun paspoort.

Dinah zet zich actief in voor een van de meest kwetsbare groepen binnen de LHBTQ-gemeenschap.

Door haar werkzaamheden als voormalig directeur bij beleidsorganisatie Transgender Europe en voorzitter van de biculturele stichting Trans United Europe, zet ze zich actief in voor een van de meest kwetsbare groepen binnen de LHBTQ-gemeenschap. Ook was ze vorig jaar een van de ambassadeurs van Pride Amsterdam, zat ze in het bestuur van Hiv Vereniging Nederland, vraagt ze aandacht voor de rechten van sekswerkers en biculturele LHBTQ’s en is ze actief in de politiek. We zijn dan ook vereerd dat ze überhaupt tijd in haar drukke agenda heeft kunnen vinden om onze Gender Diversity Award in ontvangst te nemen.

Gender Diversity Award

Ontdekken wie je eigenlijk bent. Om er daarna vervolg aan te geven. De rollercoaster waar je dan in belandt. De ups en downs. De kracht die je moet aanwenden om volwaardig tot bloei te komen. Dat verdient een podium. Een award voor een persoon of organisatie die helpt om dit proces te vergemakkelijken.

Fotografie & video: Francisco Paramos / Grooming: Emma Blok

POWERED BY: United Airlines

Winq Diversity Awards 2020 powered by United Airlines
Winq Diversity Awards 2020 powered by United Airlines
Powered by Labrador CMS