Wie staan er op de Spotify-playlist van Joe Biden en Kamala Harris?

Leestijd: < 1 min

Voor zijn inauguratie als president en vice-president van de Verenigde Staten hebben Joe Biden en Kamala Harris een playlist samengesteld met 46 artiesten. En da’s geen standaard lijstje met ouwelullenmuziek, maar een tot in de puntjes  verzorgd overzicht van gevierde en nieuwe artiesten. Een opvallende track: ‘Whatta Man’ van En Vogue & Salt ’n Pepa.

Of Joe Biden en Kamala Harris de lijst echt helemaal zelf hebben samengesteld? Dat valt te betwijfelen, al zullen ze wellicht hun bijdrages hebben aangeleverd. De lijst staat op Spotify en beslaat keurig het hele spectrum van de popmuziek. Van oude soul van Marlena Shaw tot de zompige moerasrock van Led Zeppelin, iets ouds van de Average White Band en iets nieuws van Major Lazer.

Nieuwe namen
Opvallende nieuwe namen op de lijst zijn The Internet met ‘Come Together’, Sault met ‘Free’, Kaytranada met ‘What You Need’, Burna Boy met ‘Destiny’ en SZA met ‘Good Days’.

Grote sterren
Grote sterren komen ook voor op de inauguratie-playlist van Joe Biden. We zien Bruce Springsteen met ‘We Take Care of Our Own’, Kendrik Lamar en Mary J. Blige met ‘Now Or Never’, Dua Lipa met ‘Levitating’, Kygo & Whitney Houston met ‘Higher Love’ en Beyoncé met ‘Find Your Way Back’.

Oudere muziek
En over ouwelullenmuziek gesproken: die staat er ook wel tussen, maar dan wel nét de leuke hippe en niet de suffe. Steely Dan bijvoorbeeld, met ‘Do It Again’, Jackie Wilson met ‘(Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher’, Curtis Mayfield met ‘Move on Up’ en The Doobie Brothers met ‘What a Fool Believes’. Het enige echt suffe nummer is ‘Lovely Day’ van Bill Withers.

Opvallend is dat Lady Gaga volledig ontbreekt in de lijst, terwijl ze is uitgenodigd om het volkslied te komen zingen tijdens de inauguratie. Afijn, hier is de complete Spotify-lijst.

Powered by Labrador CMS