betaald partnership

Weer in balans: over liposuctie & buikwandcorrectie

Help je lijf te verbeteren en het evenwicht te herstellen

Weer in balans: alles over liposuctie & buikwandcorrectie Je traint je ongans in de sportschool maar raak je maar niet van je buikvet af? Zijn die hardnekkige zwembandjes stoorzenders als je in de spiegel kijkt? Of ben je juist behoorlijk afgevallen en zit je nu met een huidoverschot?

Daar hoef je je niet bij neer te leggen. “Heb je het gevoel dat je lichaam niet meer in balans is, dan zijn liposuctie of een buikwandcorrectie goede oplossingen om de contouren van je lijf te verbeteren en het evenwicht te herstellen,” zegt plastisch chirurg Wiebren van den Berg, werkzaam bij Velthuis kliniek – met acht vestigingen door heel Nederland.

Liposuctie 

Om plaatselijke vetophoping aan te pakken is liposuctie bij uitstek geschikt. Goed om te weten: het zijn mede je genen die ervoor zorgen dat vetcellen hardnekkig op je buik of flanken blijven plakken. Dat voorraadje vet is dus niet altijd, of alleen, het gevolg van je eet- en leefgewoontes. Bij een liposuctie, ook wel liposculptuur genoemd, worden er in het betreffende lichaamsdeel kleine sneetjes gemaakt en wordt het storende vetweefsel weggezogen. De behandeling duurt een tot twee uur en kan onder lokale verdoving worden uitgevoerd. Maar als het een groter gebied betreft dan is even slapen, dus een algehele narcose, vaak veel comfortabeler.

Velthuis kliniek
dr. Wiebren van den Berg

Een liposculptuur levert meteen een duidelijke verbetering van de contouren op. Het lichaam wordt echter niet volledig strak getrokken, wel wordt de oorspronkelijke balans hersteld. Liposuctie kan bij storende vetophopingen op verschillende plekken op je lichaam uitgevoerd worden. Schuren je benen tegen elkaar? Last van een onderkin? Of vetophopingen op je rug? Ook dan kan een liposuctie een uitkomst zijn. 

Buikwandcorrectie 

Bij een liposuctie wordt overtollig vet verwijderd, een buikwandcorrectie houdt in dat zowel het oppervlakkige vet als het overschot aan huid wordt weggehaald. Het is een grote ingreep waarvoor je een nacht bij Velthuis kliniek moet blijven. Daar staat tegenover dat al meteen na de ingreep duidelijk te zien is dat je buik veel platter en strakker is geworden, dat geeft de burger moed. Het eindresultaat is pas één jaar na de operatie goed te beoordelen. Na een herstelperiode van vier tot zes weken, mag je weer de gang naar de sportschool maken. Ondanks de littekens zijn de meeste mensen heel blij met het resultaat. Van den Berg: “Bovendien wordt dat litteken zo geplaatst dat het niet te zien is als je een zwembroek draagt.” Van den Berg: “Vaak passen we een buikwandcorrectie en een liposuctie samen toe, het resultaat is dan het mooist. Door vet in de flanken weg te halen, krijg je bijvoorbeeld een mooiere taille. En dat geeft een torso meteen een mooie V-vorm.”

Verwachtingen 

Het bieden van gedegen, betrouwbaar en realistisch advies heeft Velthuis hoog in het vaandel staan. Van den Berg: “We geven in een intakegesprek eerlijk aan wat er mogelijk is, maar we zijn ook duidelijk over wat niet haalbaar is. Zijn de verwachtingen te groot en dus niet reëel, dan temperen we die. We zeggen het onomwonden als iemand beter eerst nog wat kan afvallen, omdat het resultaat dan beter zal zijn. Te hoge verwachtingen leiden tot teleurstellingen, dat willen we voorkomen. We doen het samen, ten slotte. Beide partijen moeten tevreden zijn met het resultaat.”

"de grootste no go is roken. als je rookt dan heeft dat effect op de huid, de kwaliteit ervan holt achteruit"

Er is een aantal factoren dat het eindresultaat beïnvloedt, ook dat komt aan bod in het verkennende intakegesprek. Een deel daarvan heb je zelf in de hand, weet Van den Berg. “Je levensstijl is van belang. De grootste no go is roken. Als je rookt dan heeft dat effect op de huid, de kwaliteit ervan holt achteruit. Zelfs als je gestopt bent maar in het verleden veel hebt gerookt, dan is de negatieve invloed ervan merkbaar. Dat effect is zelfs na twintig jaar nog te zien.” Leef je gezond, doe je aan sport en rook je dus niet: dan is het resultaat veel beter. Age is just a number, we weten het, maar toch: in hoeverre is leeftijd van invloed? “Het is geen exacte wetenschap maar als je wat ouder bent, pakweg 55 jaar, dan gaat de huid eerder weer uitrekken”, aldus van den Berg.

Garantie 

Tijdens het intakegesprek zal de plastisch chirurg bekijken wat de wensen zijn en op welke plekken vet weggehaald kan worden voor een zo mooi mogelijk resultaat. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten.

Velthuis kliniek

Liposucties en buikwandcorrecties worden over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je moet de ingreep dus meestal zelf betalen. Er zijn echter gevallen waarin er wél een vergoeding mogelijk is, bijvoorbeeld als er sprake is van smetplekken. Dus niet alleen ijdelheid maar ook lichamelijk ongemak kan de oorzaak zijn van een ingreep.

Velthuis kliniek werkt met kwalitatief goede, gediplomeerde plastisch chirurgen. Cliënten zijn dus in goede handen, want de term ‘Plastisch Chirurg’ is een beschermde titel. De artsen hebben ieder hun eigen specialisaties en zijn allemaal lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). De NVPC vertegenwoordigt alle in Nederland geregistreerde plastisch chirurgen. Ook zijn alle artsen van Velthuis kliniek aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC) die cliëntveiligheid als hoogste prioriteit heeft.

Meer weten of een intakegesprek inplannen? Ga naar de website van Velthuiskliniek. Of bel met 088 7785201. Velthuis kliniek heeft vestigingen in Amsterdam, Den Haag. Eindhoven, Enschede, Velp, Hilversum, Rotterdam en Haarlem.

Powered by Labrador CMS