We hebben de resultaten van het Grote Seksonderzoek 2023

We have the results!

Leestijd: 2 min

In onze vorige editie vroegen we jullie om mee te doen aan het grote Winq seksonderzoek, in samenwerking met Durex. Bijna duizend lezers vulden het onderzoek in, we delen in dit artikel alvast een deel van de resultaten.

All the lovers
Voor 70,6% van de respondenten geldt: the more, the merrier – zij hebben weleens seks gehad met meer dan één persoon tegelijk.

The only way is up
Er is altijd ruimte voor verbetering: 12,7% is dik tevreden met hun seksleven, maar 54,1% van de respondenten zou graag vaker seks willen hebben. 45,3% vindt dat het wel wat avontuurlijker kan. 24,8% vindt dat er wel wat beter over seks gecommuniceerd kan worden. 19,5% zou vaker zin in seks willen hebben.

Illustratie van een roze berg
Illustratie van een roze berg

Sexy and I know it
Goed nieuws: 48,5% van de respondenten voelt zich zelfverzekerd tijdens seks; 14,7% zelfs héél zelfverzekerd. Als factoren waarom men zich toch niet zo zelfverzekerd voelt tijdens seks stond op nummer 1 ‘ik ben (soms) onzeker over mijn lichaam’ (59,4%). 19,2% heeft moeite echt een connectie te maken met diens partner. 14,3% vindt dat ze niet genoeg ervaring hebben, 8,4% heeft een traumatische ervaring uit het verleden die tot onzekerheid tijdens de seks leidt.

Sex education
Een whopping 77,1% gaf – helaas – aan dat hun seksuele voorlichting op school (vrijwel) alleen over voortplanting ging. Slechts bij 9,2% kwam seksuele diversiteit aan bod tijdens de voorlichting. 13,7% kreeg überhaupt geen seksuele voorlichting.

Telraam illustratie
Telraam illustratie

In Winq 122 lees je alle resultaten van het Winq Seksonderzoek in samenwerking met Durex, maar hier delen we nog vijf interessante weetjes. 

  1. 65,9% heeft weleens een trio gehad
  2. 60,5% gebruikt weleens toys tijdens masturbatie

  3. Lingerie alleen voor vrouwen? Onzin, vindt 57,5%

  4. 22% zegt weleens seks te hebben gehad zonder bescherming, omdat een partner daarop aandrong

  5. 57,2% van de respondenten vindt niet dat seks en liefde onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden

60,5% gebruikt weleens toys tijdens masturbatie

Lingerie alleen voor vrouwen? Onzin, vindt 57,5%

22% zegt weleens seks te hebben gehad zonder bescherming, omdat een partner daarop aandrong

57,2% van de respondenten vindt niet dat seks en liefde onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden

Illustratie van iemand die aan een dildo denkt
Illustratie van iemand die aan een dildo denkt

Let it slide
92,1% van de respondenten gebruikt weleens glijmiddel, waarbij 68,3% het liefst glijmiddel op waterbasis gebruikt, en 27,4% het liefst glijmiddel met siliconen gebruikt (4,4% gebruikt iets anders). Glijmiddel wordt vooral voor anale penetratie gebruikt, maar ook o.a. voor het verhogen van seksueel plezier, bij masturbatie en bij massage.*

Touch me
Wie denkt dat seks voor de meesten alleen ‘telt’ wanneer er penetratie heeft plaatsgevonden, heeft het mis: slechts 8,9% van de respondenten geeft dit ook echt als antwoord op de vraag wat zij als ‘seks’ definiëren. Voor 30,8% ‘telt’ het al wanneer ze de hand aan zichzelf slaan, 35,3% noemt het ‘seks’ zodra ze een ander met de hand bevredigen of een ander hen met de hand bevredigt. Ook goed om te weten: slechts 7 (!) van de respondenten zeiden nooit te masturberen. Dus masturbatie is niets om je voor te schamen, écht (bijna) iedereen doet het.

Wil jij nog veel meer resultaten lezen uit het grote Winq seksonderzoek? In de nieuwste Winq lees je wat jullie het meest opwindend vinden én hoeveel procent van de kandidaten is vreemdgegaan. 

YOURSEXYOURWAY

Het Grote Seksonderzoek is tot stand gekomen met medewerking van Durex. Natuurlijk ken je Durex van de condooms, glijmiddel en alle aanverwante producten die je seksleven veilig en comfortabel maken. Dit onderzoek helpt Durex beter begrijpen wie haar producten gebruikt, wat hun identiteit of voorkeur ook is. Daarnaast zal Durex de – anonieme – resultaten van het onderzoek gebruiken om haar producten en informatie te optimaliseren. Check de socials: @durex_nl.

Durex logo
Durex logo

* of het nu voor massage, masturbatie, orale, vaginale of anale seks is: durex heeft een glijmiddel voor elke gelegenheid. durex raadt aan om bij anale seks glijmiddel te gebruiken op basis van siliconen voor langduriger plezier.

Beeld: Lucien Vos

Powered by Labrador CMS