Voor nóg meer Pride moet je deze week in Antwerpen zijn!

9-13 augustus: Antwerp Pride

Leestijd: < 1 min

Na een onstuimige Pride in Amsterdam, gaat het feestje (én het activisme!) gewoon door bij onze Zuiderburen. We zetten 5 highlights van Antwerp Pride voor je op een rijtje.

Met het thema 'Bravolution' wil de organisatie dit jaar nadenken over de stad als brave space: een safe space die met open deuren in de maatschappij staat. Je kan er zijn wie je bent, je voelt je er gesteund en vanuit die kracht kan je je eigen stem ontwikkelen in de samenleving, aldus de organisatie.

4-28 augustus: Beyond Antwerp Pride

Dit driedaags evenement is de opvolger van de jaarlijkse Human Rights Friday. Op 9 augustus in Bar Stark een discussiepanel waarin wordt gevraagd: Wat is het verschil tussen een safe, een safe(r) en een brave space? Waarom vinden we deze spaces belangrijk? Wat betekenen ze voor onze gemeenschap? Wat kan de maatschappij leren van onze gemeenschap? Kunnen we van de stad een brave space maken en hoe dan? Op 10 augustus in Het Roze Huis een workshop waarin je tools aangereikt krijgt om een plek te creëren waar iedereen zich veilig, vertrouwd en versterkt voelt. En op 11 augustus in De Studio een interactieve workshop waarin je leert hoe je met de beweging tégen progressieve rechten kunt omgaan, wie erachter zit en hoe ze te werk gaan. Schrijf je in via antwerppride.com.

12 augustus: Antwerp Pride Parade

Iedereen die meeloopt in de Pride parade verzamelt op het Sint-Jansplein, en om 14.00 uur start de parade vanaf de Oude Leeuwenrui. Dan vertrekt de parade via de Brouwersvliet richting de Schelde. De route gaat dan langs de rivier en bij de Sint-Jansvliet, dan met een bocht de Kloosterstraat in, langs het standbeeld van Peter de Grote - onder wiens bewind Rusland nog tolerant was tegenover homoseksualiteit - de Scheldestraat in en dan richting het terrein van het Love United Festival aan de Ledeganckkaai waar het feest kan losbarsten.

Route Antwerp Pride 2023
Route Antwerp Pride 2023

12 augustus: Love United festival

Het grote festivalterrein is dit jaar aan de recent opnieuw aangelegde Cockerillkaai op het Zuid langs de Schelde. Dit is de officiële en centrale party hub van Antwerp Pride. Twee podia nodigen je uit om je beste moves te laten zien en om te feesten tot middernacht. Je bent welkom vanaf 15.00 uur en het mooiste van alles: de toegang is helemaal gratis! Om lange rijen bij de bars te voorkomen gaat het bestellen van drankjes dit jaar via een app, die je nu alvast kunt installeren.

13 augustus: Antwerp Pride Protests

Uit een VTM-onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de Vlamingen problemen heeft met hand in hand lopen met dezelfde genderidentiteit. Antwerp Pride wil dit veranderen en roept alle Antwerpenaren én bezoekers op om op 13 augustus samen hand in hand te lopen en een signaal van acceptatie te geven.

13 augustus: Closing festival

Zondag nemen we afscheid van Antwerp Pride met een laatste feestje en speciale optredens, waaronder Gustaph die zéker zijn Songfestival-hit komt zingen. Het feest begint om 14:00 uur en is gratis toegankelijk! 

Meer info vind je op www.antwerppride.com. Daar kun je ook gratis het volledige programmaboekje downloaden.

Maar help! Hoe kom ik snel in Antwerpen?
Geen eigen auto? Met NS International sta je binnen no-time in het centrum van de stad. En dat hoeft niet heel duur uit te pakken: een ticket boek je al vanaf 20 euro.

Powered by Labrador CMS