Josh Cavallo

Voetballer Josh Cavallo: maak een einde aan homofobie en haat

Oproep aan socialemediaplatformen: doe beter je best!

Leestijd: 1 min

Nadat Josh Cavallo uit de kast kwam als gay, werd de Australische voetballer overladen met steunbetuigingen. Helaas kwam er ook een onophoudelijke stroom negatieve reacties op gang, tot doodsbedreigingen aan toe. In een statement roept hij nu op: maak een einde aan homofobie en haat.

Twee jaar geleden kwam Josh Cavallo uit de kast als gay. De Australische voetballer speelt bij Adelaide United en krijgt sindsdien veel steun en positieve reacties op zijn coming-out. Helaas voor hem zijn er ook mensen die het sindsdien nodig vinden om hem continu te belagen met scheldpartijen. Er komen zelfs doodsbedreigingen voorbij, vertelt Cavallo in een bericht dat hij deelde via Instagram.

doe beter je best

De voetballer schrijft dat hij door het leven moet als iemand ‘die eraan wordt herinnerd dat er mensen zijn die hem dood wensen’. Mensen maken hem uit voor ‘faggot’ en nog veel meer en hij wil dat daar een einde aan komt. Daarom roept hij de verschillende socialemediaplatformen op om hier meer tegen te doen.

Cavallo schrijft: “We leven in 2023 en dit gedrag kan schadelijker voor iemand zijn dan je denkt. Twee jaar na mijn coming-out leef ik mijn dagelijkse leven en word ik eraan herinnerd dat mensen mij dood wensen. Tegen al jullie socialemediaplatformen is het enige dat ik te zeggen heb: doe beter je best.”

 buitengewoon verachtelijk

Op zijn Instagram-account heeft Cavallo zijn coming-outbericht vastgepind, zodat die bovenaan blijft staan. Nog elke dag verschijnen er haatberichten onder de post, met teksten als ‘je bent ziek, word maar snel beter’ of ‘ik moet hiervan kotsen’. Hij noemt zijn ervaringen met deze reacties ‘buitengewoon verachtelijk’ en roept op tot zwaardere juridische gevolgen voor degenen die dit soort teksten plaatsen.

Verder bedankt hij zijn supporters, maar zegt ook dat er nog een lange weg te gaan is om lhbtiq+-mensen in het voetbal te beschermen. “Ik deel mijn leven via dit socialemediaplatform om individuen overal ter wereld krachtiger te laten voelen. Om zich op hun gemak te voelen bij de persoon die ze willen zijn. Ik ben met heel mijn hart trots op hoe mijn club en de lhbtiq+-gemeenschap zijn gegroeid in de voetbalwereld. Maar we moeten niet vergeten dat er nog een enorme hoeveelheid werk is te verzetten.”

navolging

In oktober 2021 schreef Cavallo geschiedenis door als eerste actieve profvoetballer op zijn niveau uit de kast te komen. Het inspireerde andere voetballers hetzelfde te doen, onder wie Jake Daniels van Blackpool FC.

Powered by Labrador CMS