Video: zo veranderen deze acteurs in de royals van The Crown

Een kijkje achter de schermen bij de populairste serie van dit moment

Leestijd: < 1 min

Wil je een bestaande persoon goed neerzetten, dan komt daar heel wat bij kijken (en dan vindt nóg niet iedereen het goed!). Van de acteurs van The Crown wordt veel gevraagd om in de rollen van de royals te kruipen. Bekijk hier een aantal achter de schermen-video’s waarin onder meer de ‘loopjes-coach’ is te zien.

Prinses Diana, die meteen na haar verloving verandert in een schuchter kijkende vrouw met een geloken hoofd. Prinses Margareth die net even iets wufter in het leven staat dan de rest van de familie. De houterige prinses Anne met het vastgebeitelde kapsel. De queen zelf, met haar ingehouden motoriek die niets van haar emoties wil weggeven.

Onder een vergrootglas

Stuk voor stuk zijn de acteurs in training geweest om hun personages zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Aangezien het bestaande, vooraanstaande personen zijn die al hun hele leven onder het publieke vergrootglas liggen, weet iedereen hoe de originele figuren voortbewegen en heeft ook iedereen daar een mening over.

Zo vinden sommigen dat de huidige prins Charles in het vijfde seizoen van The Crown gespeeld wordt door een acteur die veel te knap is, waardoor de kroonprins er veel sympathieker opstaat dan destijds over hem gedacht werd. Op de actrice die Diana speelt, kwam de kritiek dat ze haar prinses veel te veel neerzet als een karikatuur: de queen of hearts keek heus ook wel eens níét gekweld vanonder een geknikt hoofd.

Lijdende voorwerpen

Desondanks zijn er heel wat uren gaan zitten in het bestuderen van de echte royals. Er is zelfs een coach aan te pas gekomen met wie de acteurs samenwerkten om de loopjes, houdingen en bewegingen van hun lijdende voorwerpen zo goed mogelijk na te doen.

Even iets anders tussendoor: interessant zijn ook de vele details die in beeld komen en duidelijk iets zeggen over de tijdsgeest, maar nauwelijks worden opgemerkt. Zoals een parfum die prinses Diana gebruikt, of een bord dat ze door de kamer smijt: die is natuurlijk van een servies dat echt in Buckingham Palace zou kunnen worden gebruikt. In een video is te zien dat it’s all in the details.

Zo echt mogelijk

In een ander filmpje is te zien hoe de acteurs letterlijk in hun rol kruipen, aan de hand van de kleding, make-up en pruiken die ze krijgen aangetrokken dan wel opgesmeerd of opgezet. Het zijn fraaie kijkjes achter de schermen bij een serie waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard om alles zo echt mogelijk te laten lijken.

En of het verhaal dan ook helemaal honderd procent klopt? Daar mogen anderen zich druk over maken. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS