Tom Daley en Layshia Clarendon

Video: Tom Daley praat met andere sporters over inclusie

'Jij was een tomboy, ik een tomgirl!'

Leestijd: 1 min

Tom Daley doet volgende maand voor de vijfde keer mee aan de Olympische Spelen. In de aanloop daarnaartoe is de schoonspringer te zien in een video, waarin hij met andere sporters praat over inclusie. Hier de beelden!

Adidas is een videoserie gestart onder de noemer Love Unites. In een van de video’s is te zien hoe Tom Daley met drie andere sporters van gedachten wisselt. Die anderen zijn Layshia Clarendon, Taylor Hudson en Jo, die geen achternaam noemt.

verbondenheid en kameraadschap 

Met de videoserie wil Adidas inclusie en verbondenheid in de sport vieren, net als het belang van kameraadschap en bondgenootschap, zodat iedereen de liefde van het spel kan ervaren – zo is te lezen in de tekst onder de video.

Tom Daley vertelt onder meer over zijn regenboogkleurige ‘Pride shammy’, wat zijn geheime wapen is (en na dit even te hebben gegoogeld weten wij nu ook hoe handig zoiets is). Hij vertelt uitvoerig over zijn coming-out in 2013.

tomgirl daley 

Layshia Clarendon is non-binair en zag zichzelf als een ‘tomboy’ in diens jonge jaren. “Wanneer je erover nadenkt bestaat er niet zoiets als een ‘tomgirl. Kleine jongens kunnen niet opgroeien en ‘tomgirls’ worden”, zegt Clarendon, waarop Daley vrolijk uitroept: “Maar ik wás een Tom-girl!”

 

 

Powered by Labrador CMS