Tom Cruise in Top Gun

Video: tien heterofilms die een homoseksuele ondertoon hebben

Van Fight Club en Top Gun tot Batman & Robin

Leestijd: 1 min

Wat hebben Fight Club, Interview with the Vampire, 300, Rebel without a Cause en Top Gun met elkaar gemeen? Het zijn films die – al dan niet zo bedoeld – een homoseksuele ondertoon hebben. In een video komen tien films voorbij met scènes die op z’n minst dubbelzinnig geïnterpreteerd kunnen worden.

Friend of Dorothy’s is een YouTube-kanaal dat is gewijd aan film en tv, met video’s als ‘Fictional characters we secretly wished were gay’, ’10 fitness scenes that made gay men get in shape’ of ‘top 10 Tarzan actors gay men love’. In een recente video bekijken de makers tien films die weliswaar niet per se gay thema’s behandelen, maar wel een homoseksuele ondertoon hebben.

bronstige brad pitt 

Denk hierbij aan de vechtscènes uit Fight Club met een bronstige Brad Pitt, Top Gun met Tom Cruise die z’n shirt uittrekt, of de Spartaanse mannelijkheid van 300. En wat te denken van de zwoele blikken die Brad Pitt en Tom Cruise met elkaar uitwisselen in Interview with the Vampire? Waarom heeft Corey Haim een poster van een bezwete Rob Lowe in zijn tienerkamer hangen in de film The Lost Boys?

In de video ’10 unintentionally gay straight movies’ komen ze allemaal voorbij, voorzien van een stukje duiding naar de mensen toe. Zo baseerde regisseur Tony Scott de shirtloze scènes in Top Gun op de Beefcake-boekjes uit de jaren zeventig. Deze en andere feitjes zie je in de video hieronder.

Powered by Labrador CMS