Bridgerton

Video: rondkijken op de set van Bridgerton

Een kijkje achter de façade van het klatergoud 

Leestijd: 1 min

In de Netflix-hit Bridgerton vergaap je je aan de pracht en praal van de paleizen van de high society rond het begin van de negentiende eeuw. Spoiler alert: veel van wat je ziet is niet echt, maar nagebouwd. In een video geeft production designer Alison Gartshore een kijkje achter de façade van het klatergoud. Hier de beelden!

De familie Bridgerton drinkt hun kopjes thee in een salon met hemelblauw geschilderde pilaren, gordijnen in pasteltinten en gebloemd behang, dit allemaal om te benadrukken dat het hier gaat om een zachtmoedig gezin vol aardige mensen.

schelpen en olifanten 

In een video van Architectural Digest geeft production designer Alison Gartshore een kijkje achter de schermen. Ze laat zien hoe de set is opgebouwd, welk kleurenpalet is gebruikt en waarom. Ze laat zien dat alles draait om kleine details, is het je ooit opgevallen dat er overal schelpen zijn te zien in huize Bridgerton?

De oudste Bridgerton-zoon is getrouwd met een Indiase vrouw, dus dat vraagt om een specifieke combinatie van twee stijlen, laat Will zien. Hier geen schelpen, maar olifanten als decoratie.

historisch accuraat 

Verder zijn de gordijnen volgens Gartshore ‘historisch accuraat’, al zijn er andere stoffen voor gebruikt die het beter doen op camera: glimmende materialen die het licht beter vangen en die de gordijnen er dus levendig uit laten zien.

En zo komen de verschillende huizen uit de serie allemaal aan bod. Leuk om te zien dat werkelijk alles speciaal voor de serie is gemaakt, tot de tapijten aan toe. Alleen de piano is echt antiek, zo kom je terloops te weten. Hier is de video!

Powered by Labrador CMS