Video: Drag queens voelen zich thuis op de Zwarte Cross

Zie hier hoe Michiel zich voorbereidt op zijn drag act als Mary Miracle

Leestijd: < 1 min

Omroep Gelderland trok dit weekend naar het grootste festival van Nederland, de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De presentatrice vindt het leuk om ‘lekker te tutten’ met de drag queens die er te zien waren.

‘Niets is onmogelijk’ was dit jaar het thema van de Zwarte Cross. Hoewel het festival dit jaar werd overschaduwd door het overlijden van een bezoeker, kijkt de organisatie terug op een geslaagde editie. Er waren optredens van Heino en de Snollebollekes, maar ook van de Black Eyed Peas, Tim Knol en Scooter.

Sinds vijf jaar trekt een vast clubje drag queens naar Lichtenvoorde. In een video van Omroep Gelderland is te zien hoe Michiel zich voorbereidt op een dag vol vertier. Samen met de presentatrice gaan ze ‘lekker kliederen’ en maken ze zich op, om in vol ornaat de deur uit te gaan.

Mary Miracle
Michiel vertelt dat zijn drag als grap is ontstaan. Hij verscheen als Mary Miracle op zijn verjaardag en ging daarna uit in de gay horeca in Nijmegen. Lichtenvoorde is zijn geboortedorp, dus is het logisch dat hij ook in drag naar de Zwarte Cross gaat.

Mensen reageren heel enthousiast, vertelt Michiel. “Na vijf jaar zijn ze ook wel wat gewend. Mensen willen heel graag met je op de foto, of een dansje met je doen. Het wordt weer gewoon een groot feest.”

Hier de video van Michiel.

Powered by Labrador CMS