Very Vintage: Gert-Jan Dröge op bezoek bij… Ria Valk, Jan des Bouvrie en vele anderen

Leestijd: < 1 min

Vorige week namen we je mee terug naar Glamourland, het programma van Gert-Jan Dröge waarin hij verslag deed van societyfeestjes en hier en daar een ijdele BN’er op zijn nummer zette. Deze week meer, met een bezoek aan het huis van Jan ‘Daar zijn we weer!’ des Bouvrie en de vijftigste verjaardag van Ria Valk.

Lieten we vorige week een aantal losse fragmenten zien van Glamourland, deze keer heeft iemand een compilatie samengesteld van twee uur, met allemaal hoogtepunten uit de jaren 1990 – 1994.

Van witte naar zwarte nouveautés

We beginnen thuis bij Jan en Monique des Bouvrie, die samen een running gag vormden binnen Glamourland. Zodra een van de twee in beeld kwam, stond er onderin het beeld: “Hallo, daar zijn we weer!” Eenmaal binnen gelooft presentator Gert-Jan Dröge zijn ogen niet: Jan, bekend van de witte meubeltjes, heeft zijn vleugel zwart laten spuiten.

Dröge begint zijn verhaal met de woorden: “Dat was reuze schrikken bij Jan des Bouvrie. Worden we door de grote interieurontwerper uitgenodigd voor een leuke lunch bij hem thuis, blijkt de onbetwiste koning van de kleur wit, de man waardoor heel Nederland nu aan de witte meubeltjes is, opeens zijn eigen witte vleugel zwart gespoten te hebben. Wát is er aan de hand?! Is hij van zijn geloof gevallen? Bezorgd vroegen we hem of hij nog meer van deze nouveautés in petto heeft.” 

Wild gesticulerende ambassadrices

Overigens is Dröge niet de enige gast die komt lunchen. Ook Frau Von Puttkamer van de Duitse ambassade loopt er wild gesticulerend rond en was ‘ganz verrückt van de schöne Wohnung’.

We scrollen verder, zien prins Bernhard voorbijflitsen tijdens een paardenpolorace, en daar is Frau Von Puttkamer alweer. Deze keer vereert Dröge haar met een bezoek.

Feestvarken Ria Valk

Glamourland ging niet alleen over high-brow society, zeker niet. Er kwam vooral ook heel veel nouveau riche voorbij en af en toe dook Dröge op bij een BN’er als die vijftig werd. In het onderstaande overzicht wordt ‘feestvarken’ Ria Valk verblijd met een reportage in het programma. Meteen als Ria opendoet, schalt haar grote hit ‘Worstjes op mijn borstjes’ je tegemoet. Speciaal voor haar verjaardag had Ria aan nasi-buffet laten aanrukken, waar de ‘zangvips’ als Oscar Harris, Donna Lynton, Saskia van Serge en Benny Nijman zich gretig op stortten.

Dankzij Glamourland is minstens één iemand een Bekende Nederlander geworden: Harry Mens. Die zit met een item over zichzelf tussen een hondenshow en een sprookjesbal met prinses Margriet gepropt.

Smikkelen en smullen

En zo is er nog heel veel meer lekkers te smikkelen en te smullen. Scroll er lekker random doorheen en vind jezelf terug op een soirée of een partij zoals die tegenwoordig niet meer veel gegeven worden. Of in ieder geval niet meer op tv zijn te zien. Zoals bijvoorbeeld de boot van de Prins van Lignac, die blinkt van het goud en de schandknaapjes die dat allemaal schoon moeten houden... 

Powered by Labrador CMS