Very Vintage: de leukste filmpjes van Margreet Dolman door de jaren heen

Leestijd: < 1 min

Margreet Dolman zorgt nog altijd regelmatig voor een brede lach op je gezicht. YouTube staat bovendien vol met fantastische videofragmenten, van een interview met Ischa Meijer, haar befaamde vensterbankgesprekken en ‘gewoon’ losse filmpjes. We zetten een paar leuke voor je op een rij.

Margreet Dolman is een van de personages die Paul Haenen al zijn halve leven lang met zich meebrengt. In 1975 speelde hij zijn alter ego voor het eerst en vanaf dat moment was zij een graag geziene gast in allerlei radio- en tv-programma’s.

Sympathiek en schunnig

Margreet Dolman is een vrouw van middelbare leeftijd die optimistisch en sympathiek is, maar ook onevenwichtig. Ook kan ze heerlijk schunnig uit de hoek komen, zoals op haar single ‘Buk Nog Een Keer’.

Op Wikipedia staat een overzicht van de vaste elementen in de optredens van Dolman:

·      Het plotseling maken van een opmerking met Haenens eigen diepe zware stem, vooral als ze iemand anders citeert

·       Hysterisch kwaad worden als iets niet lukt

·       Improvisatie en interactie met het publiek of mensen aan de telefoon

·       Vreemde houterige dansjes

·       Het gebruik van een cameraatje aan de wijsvinger, de zogenaamde "vingerette". Hiermee kan ze de kranten op humoristische wijze doornemen en gasten in een minder flatteuze pose filmen.

·       Stak tijdens de uitzendingen regelmatig haar hoofd uit het schuifraam en sprak voorbijgangers aan en zwaaide naar trams die langsreden bij het Betty Asfaltcomplex.

Margreet Dolman brengt warmte

Margreet Dolman is nog steeds actief, onder meer op haar eigen zender Betty Asfalt Troost TV. Verder is ze in de donkere dagen voro kerst te zien in de theatervoorstelling Margreet Dolman brengt Warmte en Dominee Gremdaat wijst de weg. En onlangs verscheen er ook nog een boek van deze twee Paul Haenen-personages, getiteld Het Vrolijke Winterboek.

Hieronder een aantal bijzondere fragmenten die we tegenkwamen op YouTube.

Powered by Labrador CMS