Celine Dion zingt Madonna's Papa Don't Preach

Very vintage: Céline Dion zingt Madonna’s ‘Papa Don’t Preach’

Zelfs de danspasjes zijn vrijwel identiek

Leestijd: 1 min

Lang voordat Céline Dion wereldwijd doorbrak en zelfs nog voor ze het Eurovisie Songfestival won, werkte ze mee aan een Canadees sketch-programma. Op YouTube vonden we een fragment waarin ze Madonna’s ‘Papa Don’t Preach’ zingt, verkleed als de Queen of Pop. Zelfs de danspasjes heeft ze uitstekend onder de knie gekregen.

Céline Dion kennen we natuurlijk voornamelijk van haar ietwat groteske powerballads. We maakten al eens een overzicht met de titel: “Welk lied van Céline Dion heeft de grootste meebrulfactor?" Je vindt het ergens halverwege dit verzamelartikel uit onze Lekkere Muziek-rubriek:

 

Daarnaast weten Songfestivalliefhebbers zich nog te herinneren dat ze in 1988 meedeed voor Zwitserland en daarbij eerste werd. Wat bijna niemand weet, is dat Céline Dion in haar vaderland meewerkte aan een sketch-show, nadat ze nationaal was doorgebroken. Sterker nog: ten tijde van de onderstaande sketch had de zangeres al acht albums op haar naam staan, allemaal Franstalig.

 strapless bodysuit en blonde pruik

Voor een sketch met Normand Brathwaite kruipt Slien in de huid van Madonna. Na een tweegesprek in het Frans volgt een soort droomgedeelte, waarin te zien is hoe ze alle danspasjes uit de ‘Papa Don’t Preach’-video’s nadoet, terwijl ze een blonde Madonna-pruik heeft opgezet en net als de Queen of Pop een strapless bodysuit aanheeft. Ze geeft een uitvoering van het lied met van die typische Céline Dion-uithalen.

Al met al harstikke leuk om naar te kijken, al zal het introgesprek voor velen niet helemaal duidelijk zijn. Daarom dus ook een video met alleen het Madonna-segment.

Powered by Labrador CMS