Utrecht Pride maakt krachtig statement tegen discriminatie

Leestijd: < 1 min

Discriminatie en haat gericht tegen de lhbtq- en drag-community moet stoppen. Utrecht Pride 2023 maakt daarom een krachtig statement door een boot van Pink Promiss op kop te laten varen in de parade op 3 juni, met prachtig uitgedoste dragqueens.

“De afgelopen tijd zijn er verschillende incidenten geweest die gericht waren op deze gemeenschappen en daarom is het belangrijker dan ooit om ons te verenigen en een statement te maken.” Dat schrijft de organisatie van Utrecht Pride. Ze willen een krachtig signaal afgeven tegen discriminatie en haat gericht tegen de lhbtq- en drag-community.

Tegen bekrompenheid, voor vrije expressie

De eerste boot in de parade op 3 juni is daarom van Pink Promiss, de organisatie van Holland’s Best Drag Queen / Miss Travestie Holland. “De prachtig uitgedoste dragqueens zullen de parade openen en daarmee een waardige start geven aan deze vijfde editie van Utrecht Pride, als krachtig en zichtbaar statement tegen bekrompenheid en voor de vrije expressie van iedereen.”

Utrecht Pride nodigt iedereen uit om samen te komen en te laten zien dat we voor inclusiviteit en acceptatie staan. “Samen kunnen we een verschil maken en een einde maken aan discriminatie in welke vorm dan ook. Laten we samen trots zijn en onze stem laten horen. Wees erbij op 3 juni en vier de vrijheid om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt.”

Kijk voor meer informatie op UtrechtCanalPride.nl.

Coverbeeld: aangeleverd door Utrecht Pride, uit een eerdere editie

Powered by Labrador CMS