UFC-vechter gedwongen tot coming-out: “Zo wilde ik dit niet bekendmaken”

Nadat een intieme video was uitgelekt

Leestijd: < 1 min

Voor het eerst is een UFC-vechter uit de kast gekomen als biseksueel. Het gaat om de 25-jarige Jeff Molina en hij deed dit nadat een intieme video van hem met een andere man was uitgelekt.

“Ik ben biseksueel”, schrijft Jeff Molina in een bericht op Twitter. “Dit was niet de manier waarop ik dat bekend wilde maken, maar die kans is me nu afgenomen.” Hij schreef dit nadat een video was uitgelekt waarin de Amerikaanse UFC-vechter orale seks had met een andere man.

Gevoelens weggedrukt

Molina vervolgt zijn bericht: “Mijn hele leven heb ik met vrouwen gedatet en heb andere gevoelens weggedrukt, terwijl ik op de middelbare school in het worstelteam zat. De gedachte dat mijn maten, teamgenoten en mensen tegen wie ik opkeek anders naar mij zouden kijken, is iets waar ik niet aan wilde denken.”

Bij zijn laatste gevecht, in juni vorig jaar, droeg Molina een tekst op zijn broek waarmee hij de Pride-maand in de VS ondersteunde. Daarna stroomden de negatieve reacties binnen. Ook nu komt er veel haat op hem af, zo schrijft hij. “Ik krijg veel shit en haat over mij heen. Maar ik krijg evenveel steun en dat betekent heel veel voor me.”

Homofobe fans

Molina hoopt dat hij gezien blijft vanwege zijn vechterskwaliteiten. “In een sport als deze is de meerderheid van de fans homofoob. Op dit moment in mijn carrière zag ik mezelf dit nog niet vertellen. Ik wil graag bekendstaan om mijn vechterskwaliteiten. En niet als ’die bi-vechter’, wat al snel zou veranderen in ’die gay-vechter’. Daar heb ik niet 11 jaar lang hard voor getraind.”

Overigens is Moline voorlopig niet in de ring te zien bij de UFC. Hij is geschorst vanwege betrokkenheid bij gokfraude.

Bron: NOS / Telegraaf

Powered by Labrador CMS