Twee uur lang optredens te zien bij 'Sisi's Super Souls'

Leestijd: < 1 min

Op vrijdag 15 en 22 mei is vanuit het Youseum in Amsterdam Sisi's Super Souls te zien, een twee uur durend interactief online event. Het programma bestaat uit zowel vooraf opgenomen video's als live optredens van multidisciplinaire voornamelijk Amsterdamse LHBTQ-artiesten en dj’s.

Ook de culturele sector is hard getroffen door de corona crisis, in het bijzonder de artiesten uit de podiumkunsten die plotseling geen werk hebben. En menselijke ontmoetingen vallen weg - extra moeilijk voor kwetsbare groepen. Dit project staat voor het verbinden van mensen binnen en buiten de LHBTQ-gemeenschap en om elkaar een hart onder de riem te steken. Dragqueen LoveMa Sisi modereert de twee uur durende show live vanuit het Youseum te Amsterdam. Dit keer is het thema 'Out of the rabbit hole'.

on

Sisi's Super Souls moet een maandelijks event worden. In elke show, met een wisselend thema, treden 10 tot 12 artiesten op. Elke editie wordt gespeeld vanuit een andere culturele instelling en is onderdeel van de show, waardoor het publiek naast entertainment wordt meegenomen op een virtuele reis. Daarbij worden via deelname in Zoom interactieve momenten gecreëerd tussen de deelnemers en het publiek, ook om in tijden van social distancing het idee te bevorderen van een avond uit met vrienden.

De eerste grote Amsterdamse interactieve show voor de LHBTQ-gemeenschap blijft ook via YouTube voor iedereen toegankelijk. Door middel van donaties en fooien in plaats van entreegelden wordt gevraagd om de performers te steunen en de kosten van de productie te dekken.

Een gedeelte van de donaties blijft voor Cuasvahh gereserveerd, een Haïtiaanse NGO die zich tegen seksuele geweld en homofobie in Haïti inzet, want de zwakste schakels van onze samenleving wordt ook in tijden van corona het hardst getroffen.

Sisi's Super Souls is te zien op 15 en 22 mei, om 20.30 uur. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

on

Miss Envy Peru plaatste eerder deze week al een korte teaser van haar optreden op Instagram:

Powered by Labrador CMS