Dieren in het nieuws

Twee mannetjespinguïns broeden samen gestolen ei uit

Bekijk hier de video

Leestijd: < 1 min

Eindelijk heeft Nederland dan ook een eigen homopinguïnstelletje. Dierenpark Amersfoort heeft de primeur. In een persbericht melden ze trots dat twee mannelijke zwartvoetpinguïns een stelletje vormen. In een onbewaakt ogenblik hebben ze zelfs een ei overgenomen van een ander pinguïnstel. Dat broeden ze nu samen uit.

Het broedseizoen van de zwartvoetpinguïns  is volgens het dierenpark in volle gang. Of het ei van het homoseksuele pinguïnkoppel ook daadwerkelijk uit zal komen, weten de verzorgers niet. “We wachten het af”, zegt een van die verzorgers in de onderstaande video.

Waarom het ei niet is teruggegeven aan de rechtmatige ouders, of waarom dat heterostel hun ei heeft laten confisqueren, vermelden ze er niet bij. Wel vertelt de verzorger dat het homokoppel het heel leuk heeft, samen.

Het komt trouwens vaker voor dat pinguïns kiezen voor een partner van hun eigen geslacht. Zo trouwden eerder dit jaar twee mannetjespinguïns  met elkaar voor Valentijnsdag. En vorig jaar was er ook al een dolverliefd homokoppel dat samen een ei uitbroedde.

Powered by Labrador CMS