Twee keer opgeschrikt door vuurwerkbom vanwege regenboogvlag

Leestijd: < 1 min

Zaterdag- en zondagavond is een woning in Amsterdam-Oost bekogeld met vuurwerkbommen. Eerder dit jaar kreeg bewoner Jesper Raaijman al rotte eieren naar binnen gegooid. Hij vermoedt vanwege de regenboogvlag die aan zijn balkon hangt.

Zaterdagavond rond kwart voor negen zat Jesper Raaijman (35) op de bank toen hij iets op zijn balkon hoorde vallen. Hij zag een rode flits, besefte dat hij zich uit de voeten moest maken omdat het glas van zijn balkondeuren misschien zou springen, waarna zijn bloembak werd opgeblazen.

Tweede bom
Een dag later is het wederom raak. Om kwart over acht gaat er een vuurwerkbom af voor de woning van Raaijman, deze keer op de begane grond. Aan Het Parool vertelt Raaijman dat hij geschrokken is van het feit dat hij twee keer het doelwit is. “Ik hoop gewoon dat het hierbij blijft. Wie weet is het de volgende keer een steen.” Ook houdt hij zijn hart vast voor de kinderen die in de wijk spelen.

Amsterdam-Oost, waar Raaijman woont, is deze zomer vaker het mikpunt geweest. Toen een homostel in Oostpoort een regenboogvlag aan hun balkon hing, werd deze meerdere keren bekogeld met eieren. Uit solidariteit hing nagenoeg de hele buurt toen ook een regenboogvlag op, zo ook Raaijman. Ook hij kreeg eerder te maken met geweld: toen een vriendin op 19 augustus bij hem oppaste, werden er rotte eieren naar binnen gegooid.

Gestoken met glas
Eerder waren er incidenten in Amsterdam-Oost toen een homostel tot tweemaal toe werd belaagd in een maand tijd. Op het Crucquius-eiland werd een homoseksuele man gestoken met glas door kinderen van veertien en vijftien jaar.

Het politieteam van Roze in Blauw is ingezet, nadat Raaijman aangifte heeft gedaan. 

Lees ook: Toekomst Roze in Blauw onzeker

Powered by Labrador CMS