Dieren in het nieuws

Twee flamingomannetjes ontfermen zich over verstoten kuikentje

Leestijd: < 1 min

De flamingo’s Hudson en Blaze wonen al jaren in de Whipsnade Zoo, vlakbij Londen. De twee mannetjes vormen al die jaren een koppel. De roze gevederde vogels kregen de zorg over een ei, nadat een ander koppel dat had verstoten. En nu zijn ze de trotse vaders van een kuiken.

Het komt regelmatig voor dat dieren van hetzelfde geslacht een stelletje vormen. Omdat die samen niet voor nageslacht kunnen zorgen, leidt dit regelmatig tot taferelen waarbij het homostel in kwestie een ei steelt van een ander koppel.

In het geval van Blaze en Hudson, twee roze flamingo’s in de Britse Whipsnade Zoo, verliep het toekomstige ouderschap in goede harmonie. Toen de dierentuinverzorgers zagen dat een ander flamingostel hun nest in de steek had gelaten, bedachten ze dat het misschien een goed idee was om de twee mannetjes voor het ei te laten zorgen.

Zo gezegd, zo gedaan. Het ei kreeg een plek in het nest van Hudson en Blaze, die er net zolang op gingen zitten tot het uitkwam. Sindsdien zijn ze de trouwe verzorgers van een kuiken.

Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS