’TOGETHER’ thema Pride Amsterdam 2024

Deelnemers gezocht voor 27e editie Canal Parade

Leestijd: 2 min

In een polariserende samenleving komt de lhbtiq+-community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan. Daarom is het thema van Pride Amsterdan in 2024 ‘TOGETHER’. En wil je meevaren in de Canal Parade? Hier lees je aan welke voorwaarden je boot moet voldoen.

In 2024 zal Pride Amsterdam in het teken staan van verbinding met als thema TOGETHER, meldt de organisatie in een persbericht met als boodschap: in een polariserende samenleving komt de lhbtiq+-community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van naast elkaar.

samen sterker

Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weer weet te vinden. Samen sterker, ondanks onze verschillen. En samen sterker, dankzij onze verschillen. We hebben elkaar nodig; ongeacht of iemand nu lhbtiq+ of ally/ bondgenoot is.

Ongeacht of we onze persoonlijke uitdagingen meemaken op het platteland of in de stad, op ons werk of bij onze familie. Bij Pride Amsterdam vieren we de boodschap van liefde voor onze dierbaren, maar ook de liefde voor hen die verder van ons afstaan, maar met vergelijkbare uitdagingen te maken krijgen vanwege hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit en expressie, of diversiteit in geslachtsontwikkeling. TOGETHER in Pride. Voor onszelf én voor de ander.

niet wegkijken maar van elkaar leren

“Niet wegkijken en polariseren, maar juist elkaar aanspreken en leren van elkaars verschillen. Dat is waar het met Pride omgaat dit jaar en waarom de zichtbaarheid van onze lhbtiqa+-gemeenschap nog nooit zo noodzakelijk was als nu,” aldus Lucien Spee de Castillo Ruiz, Executive Director van Pride Amsterdam.

“De exacte invulling van het programma komt in het voorjaar, maar zoals altijd vindt de botenparade de eerste zaterdag van augustus plaats. Met de bekendmaking van het thema kunnen geïnteresseerden zich nu gaan voorbereiden en vanaf 8 januari inschrijven voor deelname aan de botenparade.”

deelnemers botenparade 2024 gezocht

Partijen die willen deelnemen aan de botenparade worden uitgenodigd om zich van 8 januari tot 1 februari 2024 in te schrijven en een conceptplan in te zenden. Op 11 februari zal bekendgemaakt worden welke inzendingen het mooiste zijn en het beste aansluiten bij het thema en daarom beloond worden met een startbewijs voor de parade op zaterdag 3 augustus 2024. 

Om de parade toegankelijk te houden voor organisaties uit de community betalen deze deelnemers slechts een fractie van de kostprijs en is hun inschrijfgeld sinds 2014 niet gestegen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de bedrijven die meevaren en waarvoor maximaal 20 plekken zijn.

Deze bedrijven stellen daarnaast €75.000 ter beschikking aan het zichtbaarheidsfonds waar deelnemers uit de categorieën 3/4/10 en 11 een bijdrage kunnen aanvragen van maximaal €5.000,- voor de aankleding van hun boot. Op de website van Pride Amsterdam is alle informatie en voorwaarden voor deelname te vinden. 

over pride amsterdam

Pride Amsterdam vindt in 2024 plaats van zaterdag 27 juli t/m zondag 4 augustus. Onder het motto ‘Be who you are, love who you want’ vraagt Pride Amsterdam blijvend aandacht voor de acceptatie en gelijkheid van lhbtiq+-personen overal ter wereld.

Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van de lhbtiq+-community. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het meerdaags evenement bij te wonen.

meer informatie

Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Pride Amsterdam start dit jaar op 27 juli in het Vondelpark en sluit op zondag 4 augustus op De Dam. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij activisme en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel.

Meer informatie vindt u op de website van Pride Amsterdam, bijvoorbeeld over het thema TOGETHER.

Coverbeeld: iStock

Powered by Labrador CMS